Še en slovenski kolesar ostal brez nastopa

Foto: Sportida Luka Mezgec
Avstralska kolesarska ekipa Mitchelton-Scott je danes razkrila imena osmih kolesarjev za julijsko dirko po Franciji.
Oglej si celoten članek

Po napornem mesecu je pričakovano brez nastopa na Touru ostal slovenski sprinter Luka Mezgec. Udarna kolesarja moštva Mitchelton-Scott na drugi tritedenski dirki sezone bosta britanska dvojčka Adam in Simon Yates.

Mezgec bo v nedeljo nastopil na državnem prvenstvu v Radovljici, to pa bo njegov 22. start od 24. maja. Že na dirki po Sloveniji, na kateri je osvojil rdečo majico najboljšega po točkah, je povedal, da bi si bolj želel počitka in priprav na dirki po Poljski in Španiji, ki ga čakata kasneje.

Zvezdnik Svetovni prvak pri 39. podpisal novo pogodbo

V ekipi Mitchelton-Scotta za Tour so dvojčka Yates, Avstralci Luke Durbridge, Jack Haig in Michael Hepburn, Južnoafričan Daryl Impey, Danec Chris Juul Jensen in Italijan Matteo Trentin. Dvojčka Yates bosta na Touru nastopila prvič po letu 2015. Kapetan bo Adam Yates, ki je bil doslej na francoski pentlji najboljši četrti v skupnem seštevku.

Foto: Mario Stiehl Luka Mezgec

V četrtek je svojo moštvo razkril UAE Emirates. Med osmerico ni Slovencev Jana Polanca in Tadeja Pogačarja. Primož Roglič je z vodstvom Jumbo-Visme pred časom razkril, da ga na Touru letos ne bo. Kolesar Katjuše-Alpecina Simon Špilak tritedenskih dirk že nekaj let ne dirka. Bahrain-Merida svoje postave še ni razkrila, bržčas bosta del ekipe Matej Mohorič in Jan Tratnik.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.