Šport
167 ogledov

Svetovni prvak pri 39. podpisal novo pogodbo

Alejandro Valverde Epa Svetovni prvak je v ciljnem sprintu postal Španec Alejandro Valverde.
Kolesarski zvezdnik bo nadaljeval kariero.

Španski kolesarski svetovni prvak Alejandro Valverde je z ekipo Movistar podaljšal sodelovanje do konca sezone 2021, nato pa se bo bržčas upokojil in prevzel vlogo ambasadorja in svetovalca v omenjenem španskem moštvu svetovne serije.

Valverde je zaradi poškodbe izpustil letošnjo dirko po Italiji, a je zdaj nared za dirkanje, kar je dokazal z zmago na La Route d'Occitanie. Na prihajajoči dirki po Franciji bo glavni pomočnik Kolumbijca Naira Quintane in Španca Mikela Lande, v načrtu ima tudi nastop na dirki po Španiji.

"Zelo sem vesel, da smo se dogovorili za podaljšanje pogodbe. Vsi vedo, da je Movistar moj dom. Tu sem se vedno počutil spoštovanega in ljubljenega. Vesel sem, da bom del ekipe še dve leti," je povedal Valverde in obljubil boj za čim več novih zmag ter pomoč moštvenim kolegom.

Radoslav Rogina Izjemen dosežek Šport Bivši zmagovalec: Slovenija je zdaj kolesarska velesila, višje ne gre

Valverde je profesionalni kolesar od leta 2002 in velja za enega najboljših kolesarjev svoje generacije. Zmagal je na 125. dirkah, med njimi štirikrat na klasikah Liege-Bastogne-Liege in petkrat na Valonski puščici, leta 2009 je bil najboljši na dirki po Španiji. Zaradi povezav z dopinško afero Puerto je odslužil dveletno prepoved nastopanja.

Valverde je sicer trenutno še kar precej oddaljen od dosežka Davideja Rebellina, ki je pred dnevi nastopal na dirki po Sloveniji kot član hrvaške ekipe Meridiana-Kamen. Rebellin, še en serijski zmagovalec klasik, bo avgusta dopolnil 48 let.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice