Šport
692 ogledov

"Ko dirkam v slovenskih krajih ..."

Luka Mezgec Vid Ponikvar / Sportida
Luka Mezgec je v Celju po več kot dveh letih znova dobil etapo kolesarske dirke po Sloveniji.

Prvo etapno zmago na dirki po Sloveniji je Luka Mezgec leta 2017 vknjižil v dežju v Ljubljani, drugo danes v vročini v Celju. S tem je oblekel zeleno majico vodilnega v skupnem seštevku ter rdečo za najboljšega po točkah. Prvo bo bržčas predal že v petek, drugo bo skušal pripeljati do nedelje in Novega mesta.

"Ko dirkam v slovenskih krajih, sem dodatno motiviran in grem preko sebe," je slovenskim medijem v knežjem mestu razlagal Mezgec.

Njegov uspeh je dopolnil Grega Bole, ki si je v Celju prisprintal drugo mesto. Oba sta na zadnjem klancu dneva na Svetino zaostala in ga premagovala v svojem ritmu, na spustu in ravnini po Celju pa sta ujela priključek.

Lastnik zelene in rdeče majice je po obveznostih na zmagovalnem odru povedal, da Boleta do zadnjega kilometra sploh ni videl. "Ne vem, kje nas je ujel. Na koncu spusta ga nisem videl. Vedel sem, da moram narediti dober sprint, saj vem, da je zelo hiter," je dejal 30-letnik.

Luka Mezgec Druga etapa Šport Dvojna slovenska zmaga v dramatičnem zaključku

Odkrito je odgovoril, da zelene majice v petkovi zahtevni etapi s ciljem v Idriji skoraj zagotovo ne bo branil. Čez 24 ur bo prvi mož Mitchelton-Scotta Esteban Chaves, ki je danes dobro dirkal na vzponu, na koncu pa prišel v cilj v skupini zmagovalca.

Luka Mezgec | Avtor: Mario Stiehl Mario Stiehl

"Realno je ne bom branil. Niti poizkusil ne bom. Pomočnik bom. Chaves bo jutri paradni konj. Danes je imel nekaj smole," je dejal Mezgec, ki je s smolo imel v mislih dva padca Kolumbijca pri spustu s Celjske koče.

Gorenjec je v Celju vpisal 17. profesionalno zmago, tretjo na slovenskih tleh. Poleg dveh etapnih na dirki po Sloveniji ima še tisto z državnega prvenstva leta 2017.

"Vsaka zmaga je 'fletna', posebej domače so nekaj posebnega," je razlagal Mezgec in nadaljeval: "Dve leti nisem dvignil rok v znak zmagoslavja. Več ali manj sem bil v vlogi pomočnika, priložnosti, ki sem jih imel, so bili čisti sprinti, kjer sem bil bolj ali manj sam. Težko se je postaviti. V zadnjih zaključkih sem čutil dobre noge in da samozavest raste."

Tadej Pogačar, Jan Polanc "Rožnati" Slovenec Šport "Takšnih rezultatov od njega ni nihče pričakoval"

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.