Šport
1270 ogledov

"Takšnih rezultatov od njega ni nihče pričakoval"

Tadej Pogačar Saša Despot
Slovenski moštveni par cilja na vrhunske dosežke na dirki po Sloveniji.

Na dirki po Sloveniji ima vsaj na papirju najmočnejšo zasedbo UAE Team Emirates, poleg Italijana Diega Ulissija, ki je na slovenski pentlji leta 2011 v boju z Radoslavom Rogino osvojil takrat še rumeno majico za skupnega zmagovalca, sta velika aduta moštva tudi Slovenca Tadej Pogačar in Jan Polanc.

Prvi velja tudi za glavnega favorita dirke. "Pričakujem, da bo dirka zelo borbena in bo tako treba dati iz sebe maksimum. Bomo videli, kako bo. Z vlogo favorita se ne obremenjujem, je neka obveza, pripravljen sem in upam na najboljše," meni 20-letni kolesar, ki je že v svoji prvi sezoni med profesionalci navdušil. Postal je tudi najmlajši skupni zmagovalec dirke svetovne serije po Kaliforniji. 

"Takšne sezone res nisem pričakoval, a se mi je nekako išlo. Napredoval sem in zdaj smo tukaj in borimo se za zmago. V ekipi so veseli zaradi mojih dosežkov, tudi sam sem zadovoljen, dobro sodelujemo."

Radoslav Rogina Izjemen dosežek Šport Bivši zmagovalec: Slovenija je zdaj kolesarska velesila, višje ne gre

Kot najtežjo je na dirki po Sloveniji sicer opisal tretjo etapo, o svoji samozavesti pa pravi, da mu je nekako prirojena. "Bomo še videli," pa je odgovoril na vprašanje, ali ga že hitro čaka nastop na eni od tritedenskih preizkušenj. Mnogi so prepričani, da bo Pogačar pedala v tem letu že vrtel tudi na Vuelti.

S težke preizkušnje pa se je pred krazkim vrnil Polanc, ki je na dirki po Italiji dva dni nosil tudi majico vodilnega, na koncu pa je osvojil 14. mesto. "Na dirki po Sloveniji bom poskušal predvsem odvoziti čim boljše. Mogoče bom bolj iskal kakšno priložnost na posamičnih etapah. Odvisno od tega, kakšno bo zdaj počutje po Giru. Predvsem se mi zdi, da je po tako zahtevni tritedenski dirki težko najti pravo motivacijo in voljo za trening. Vesel sem, da je zdaj dirka po Sloveniji, ker gre vseeno za domačo preizkušnjo. Nato bo sledil še kakšen teden počitka."

Jan Polanc | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Kako je biti oblečen v rožnato majico na Giru? "Sigurno je to nekaj res lepega, ker se to ne zgodi vsak dan. Je pa tako, da v tistih dneh razmišljaš predvsem o dirki in o etapah ter ne toliko o rožnati majici. Sem bil pa srečen, da mi je tudi to enkrat uspelo. Z veseljem bi jo še nosil, če se mi bo kdaj znova ponudila priložnost za to."

Pascal Ackermann Dirka po Sloveniji Šport Nemški prvak začel z zmago, lep slovenski uspeh

Tudi Polanc je sicer presenečen nad dosežki mladega rojaka v moštvu, posebnih nasvetov mu ne daje. "Vsi smo vedeli, da je izjemno nadarjen kolesar, morda pa se res ni računalo, da bo že v prvem letu naredil takšne rezultate. Menim, da z moje strani ne potrebuje kakšnih nasvetov, morda s strani katerih večjih kolesarjev."

Na Giru je poleg Polanca sicer blestel tudi novopečeni očka Primož Roglič, ob Pogačarju pa je Slovenija s številčno zasedbo pri Bahrain-Meridi na čelu z Matejem Mohoričem, vse bolj prepoznana kot kolesarska velesila. "Nekako se je sicer pričakovalo, da bo slovensko kolesarstvo šlo navzgor, ampak ne tako nenadno, kot se je zgodilo v zadnjih letih. Vesel sem, da sem lahko del tega."

Komentarjev 1
  • Dakota_Thornton 13:45 20.junij 2019.

    Google trenutno plačuje od 17.000 do 22.000 dolarjev za delo na spletu od doma. K tej dejavnosti sem se pridružil pred 2 meseci in v prvem mesecu te dejavnosti sem zaslužil 20544 $. Lahko rečem, da se je moje življenje ...prikaži več popolnoma izboljšalo! Preveri, kaj delam. obisk ...... ⇛⇛⇛⇛⇛⇛⇛ www.WebJob98.Com