Šport
198 ogledov

"O Vuelti ne morem še nič reči"

Tadej Pogačar Mario Stiehl
Nadarjeni slovenski kolesar Tadej Pogačar dirko po Sloveniji že tretjič končuje kot najboljši mladi kolesar.

Kljub temu da si je letos želel skupne zmage, je zelena majica pripadla moštvenemu kolegu Italijanu Diegu Ulissiju. Tadej Pogačar zdaj že pogleduje k državnemu prvenstvu, ki bo čez teden dni potekalo v Radovljici.

"Nimam zelene majice, imam pa belo. Letošnja dirka po Sloveniji je dobila višjo raven, prišlo je več dobrih kolesarjev. Vsako dirko je težko zmagati," je v cilju zadnje etape slovenske pentlje povedal Pogačar.

V skupnem seštevku je končal na četrtem mestu kot najboljši Slovenec, do tretjega ga je ločilo pet sekund. "Pred letečim ciljem v Metliki smo želeli ujeti ubežnike, da bi morda dobil bonifikacijske sekunde, ampak nam ni uspelo. V ekipi je bila zelena majica prioriteta, a smo poizkusili. Če se pokaže priložnost, jo je treba zagrabiti," je dogajanje med etapo pojasnil lanski zmagovalec največje etapne dirke med mlajšimi člani, Tour de l'Avenir.

Vse to so razlogi, da se o njem v letošnji sezoni največ govori. "Takega prvega leta v novi ekipi si nisem predstavljal, niti si niso predstavljali športni direktorji in trenerji. Prvi del sezone je pokazal, kakšen tip kolesarja sem," je svoje dosedanje rezultate komentiral 21-letnik.

Tadej Pogačar, Jan Polanc "Rožnati" Slovenec Šport "Takšnih rezultatov od njega ni nihče pričakoval"

Prvi del sezone je bil za kolesarja iz Komende sanjski, saj je zmagal na dirki po Algarveju in v Kaliforniji, na dirki po Baskiji, ki velja za eno težjih, pa je postal najboljši mladi kolesar. Postal je še lastnik dresa državnega prvaka v kronometru.

Tudi nadaljevanje sezone bo za Pogačarja polno izzivov. Kot je dejal, bo nastopil še na domačem kriteriju in na državnem prvenstvu v Radovljici, potem pa sledi zaslužen počitek. "Sledile bodo višinske priprave in potem se bomo odločili, ali bom nastopil na Vuelti. Zaenkrat še ne morem nič reči," je svoje načrte opisal mladi kolesarski up in poudaril, da bi se za Vuelto zagotovo dobro pripravil, v ekipi pa bi imel proste roke.

Tadej Pogačar | Avtor: Mario Stiehl Mario Stiehl

Če bi lahko izbiral, katera tritedenska dirka mu je najljubša, bi izbral Giro, saj mu je zaradi ugodnejšega vremena bolj pisana na kožo. "Najprej moram na tritedenski dirki sploh startati, da si jo lahko zastavim kot cilj. Na Touru je živčnost prevelika, na Vuelti pa zna biti tako vroče kot tu prve tri dni," je svojo izbiro pojasnil Pogačar.

Nižje temperature in slabše vreme mu tudi sicer bolj ustrezajo, kar se je pokazalo tudi na letošnji slovenski kolesarski pentlji. "Zaenkrat sem več dirk končal med najboljšimi v dežju, kot pa če je bilo sonce," priznava tudi sam.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice