Šport
194 ogledov

Mladi slovenski šampion bo pomagal Italijanu

Tadej Pogačar Sportida
Nadarjeni slovenski kolesar Tadej Pogačar v treh dneh dirke po Sloveniji še ni opozoril z resnim napadom, a še naprej ostaja v igri za najvišja mesta.

Tadej Pogačar nosi belo majico najboljšega mladega kolesarja, v skupnem seštevku dirke po Sloveniji je šesti. Za končno zmago bo bržčas moral pomagati klubskemu kolegu, Italijanu Diegu Ulissiju.

Slednji je v tretji etapi tretjič poskusil z napadom in vendarle uspel. Na zadnjem vzponu na Dole je bil ob njem še Pogačar, a je mladenič iz Komende pod vrhom popustil. Nadaljeval je v svojem ritmu, vmes so ga ujeli štirje kolesarji, med njimi moštveni kolega in rojak Jan Polanc, in tudi ob njihovi pomoči je prišel do cilja v Idriji brez hujših pretresov. "Vsak dan je bolje," je bil kratek in jedrnat na vprašanje o počutju Pogačar.

Diego Ulissi Po Sloveniji Šport UAE kontroliral etapo tudi z dvema Slovencema

Ko sta Pogačar in Ulissi ob Rusu Aleksandru Vlasovu ter Kolumbijcu Estebanu Chavesu povsem spredaj premagovala vzpon na Dole, se je mladi Slovenec znašel v težavah, saj je težko sledil ritmu. Italijan se je zapeljal na rep skupine, se na hitro pogovoril z moštvenim kolegom, nato pa silovito napadel. Vlasov mu je lahko sledil, Chaves pa je povsem popustil.

Tadej Pogačar | Avtor: Mario Stiehl Mario Stiehl

"Imel smo načrt, da napademo v zadnjem kilometru. Rekel sem mu, če se počuti bolje, naj kar napade. Vedel sem, da bo naredil selekcijo. Na koncu je napadel še Aleksandra Vlasova in vzel zeleno majico. Super," je razplet pokomentiral Pogačar.

Ekipa UAE Emirates bo sobotno etapo začela z nosilcema dveh majic. Ulissi bo dirkal v zeleni kot najboljši v skupnem seštevku, Pogačar v beli kot najboljši mladi kolesar. Pogačar je priznal, da je Ulissi trenutno v boljši formi, tudi sam je pripravljen, da bo pomagal ekipi na poti do končnega cilja.

"Najtežja etapa je še pred nami. Imamo zeleno majico, kar pomeni, da bomo branili. Upam, da nam uspe. Morda tudi sam pridobim kakšno mesto. Bomo videli, kako se bo odvijalo in v kakšni pripravljenosti bo Ullisi," je razmišljal Pogačar, o možnostih Ulissija pa je dejal: "Trenutno je boljši. Jutri je dolg klanec. To mi bolj odgovarja. Diego ima majico, treba jo bo braniti. Bomo videli, kako se bo odvijalo."

Tadej Pogačar, Jan Polanc "Rožnati" Slovenec Šport "Takšnih rezultatov od njega ni nihče pričakoval"

Ulissija in Pogačarja pred zadnjima dvema etapama slovenske pentlje loči 30 sekund. Odločilna bo sobotna etapa z vzponom na najvišjo točko letošnje dirke Predmejo. Nedeljska etapa se bo skoraj zagotovo končala s sprintom v Novem mestu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.