Slovenski košarkarji po naporni poti že testirani na Japonskem

Foto: Epa
Foto: Epa
Košarkarji prispeli na Japonsko.
Oglej si celoten članek

Slovenska olimpijska košarkarska reprezentanca je v sobotnih popoldanskih urah prispela v japonski Fukui, kjer jo čaka še zadnji del priprav na zgodovinski nastop na olimpijskih igrah. Izbranci selektorja Aleksandra Sekulića se bodo v olimpijsko vas v Tokio odpravili v sredo, so sporočili z Olimpijskega komiteja Slovenije.

Košarkarji so se na Japonsko odpravil v četrtkovih večernih urah. Po prespani noči v Benetkah je v petek zjutraj sledil polet v Amsterdam ter nato v Osako. Reprezentanti so na Japonsko prileteli v soboto nekaj minut čez deveto uro po lokalnem času in po formalnostih na letališču, vse obveznosti so trajale slabe tri ure, so se z avtobusom odpravili v 233 km oddaljeni Fukui. Pot je potekala brez zapletov, v reprezentanci pa vlada odlično vzdušje. Za dobro voljo so poskrbeli tudi testi, nihče v odpravi ni okužen s koronavirusom.

V Fukui bodo košarkarski reprezentanti vse do srede, ko se bodo odpravili v olimpijsko vas. Uvodni treningi bodo namenjeni privajanju na bivanje na Japonskem, izbranci selektorja Sekulića pa bodo v dvorani prvič trenirali že v sobotnih večernih urah.

"Zagotovo je bila pot na Japonsko naporna, saj smo v zraku in na letališčih preživeli kar nekaj ur. Sedaj smo končno prispeli na pripravljalni tabor v Fukui in vemo, kaj je tukaj naša naloga. Upam, da se čim prej sestavimo, navadimo na časovno razliko in pričnemo z delom. Čas je še za zadnje popravke naše igre v obrambi ter napadu in verjamem, da bomo v Tokio prišli dobro pripravljeni," je dejal reprezentant Gregor Hrovat.

Miha V ZDA bo pred hišo plapolala slovenska zastava Legendarni trener Ameriški selektor o slovenski reprezentanci: "Hudičevo ..."

Slovenija bo na svojih prvih OI igrala v skupini C skupaj z Argentino, Japonsko in Španijo. Moški košarkarski turnir se bo v Tokiu začel 25. julija, dva dni po slovesnem odprtju iger, slovensko reprezentanco pa prva tekma čaka 26. julija ob 6.40 po slovenskem času proti Argentini.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.