Slovenski nogometni zvezdnik s pravim evrogolom potopil velikana

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Jasmin Kurtić je z enim najlepših zadetkov kariere zapečatil usodo grškega velikana.
Oglej si celoten članek

Slovenskega nogometnega selektorja Matjaža Keka lahko veseli izjemna forma, v kateri zadnje čase nastopa njegov redni član prve postave Jasmin Kurtić, ki blesti v dresu solunskega Paoka.

Prav Belokranjec je bil namreč minuli vikend veliki junak zmage na gostovanju pri tamkajšnjem velikanu Panathinaikosu, ko je ob zmagi s 3:1 dosegel kar dva zadetka.

Kurtić je najprej v 85. minuti z enajstmetrovke svojo ekipo, za katero nastopa kot posojen nogometaš Parme, popeljal v vodstvo z 2:1, zadnji žebelj v krsto padlega atenskega velikana pa je zabil v 97. minuti, ko je s pravo mojstrovino poskrbel za enega najlepših zadetkov kariere (čeprav se težko kosa s tistim izpred skoraj desetih let v dresu slovenske reprezentance prav na tekmi z Grčijo).

Slovenski nogometni as, ki je poleti po desetih letih zapustil Italijo, je tako svoji ekipi zagotovil nove tri točke, s katerimi po devetih krogih drži tretje mesto z 19 točkami, za vodilnim Olympiacosom pa zaostaja za štiri točke, medtem ko ji atenski AEK beži za eno. Panathinaikos po novem porazu ostaja na sredini lestvice z 11 točkami.

Eden glavnih razlogov za odlične nastope Paoka pa je prav Kekov adut, ki je na dobri poti do najboljše strelske sezone v karieri. Je zaenkrat celo prvi strelec ekipe, saj je na sedmih tekmah dosegel kar štiri zadetke in mu do konca sezone manjkata le še dva, da ujame svoja dosežka iz sezon 2016/17 (pri Atalanti) in 2018/19 (pri Spalu).

Dobra forma Kurtića tako zagotovo veseli tudi slovenskega selektorja Keka, saj se je nogometaš Paoka že pridružil njegovi četi, katero čakata še poslednji dve tekmi v kvalifikacijah za SP 2022.

Kurtić bo sicer manjkal na tekmi proti Slovaški, saj je že drugič izpolnil kvoto rumenih kartonov, bo pa zato pomemben Kekov adut na tekmi s Ciprom, kateri zadnje čase Sloveniji nikakor ne leži. Če želi tako Slovenija končati kvalifikacije s pozitivnim priokusom, bo zagotovo potrebovala takšnega Kurtića, kot ga zadnje čase spremljamo v Grčiji.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.