Slovenski orli trdo pristali

Foto: Žurnal24 Kranjec in kompanija se niso uvrstili v finale. (Foto: Reuters)
Slovenci so na uvodni tekmi poletne velike nagrade v smučarskih skokih v Hinterzartnu nastope končali že po prvi seriji. Tekmovanje so tako zaključili skupaj s Korejo, Kazahstanom ...
Oglej si celoten članek

Robert Kranjec (96,5 metra), Peter Prevc (98,5), Mitja Mežnar (94) in Primož Pikl (94) so ekipno s 435,9 točke pristali na devetem mestu in tako ob Italiji, Koreji, Švici, Kazahstanu in Ukrajini brez finala končali tekmovanje.

V ospredju so zmago slavili Poljaki na krilih razpoloženega veterana Adama Malysza, ki je bil s skokoma 106,5 in 105 metrov prepričljivo najboljši. Poljski skakalci so zbrali 1001,7 točke, na drugo mesto so se uvrstili Norvežani z 966,2 točke, tretji pa so bili Nemci (957,7).

V nedeljo bo v Hinterzartnu še uvodna posamična tekma poletne sezone. V petkovih kvalifikacijah so bili uspešni Prevc z devetim, Mežnar s 25., Tepeš s 34. in Pikl z 39. dosežkom med kvalifikanti, brez nastopa na posamični tekmi pa je ostal Damjan s 55. dosežkom. Uspešnim slovenskim skakalcem se bo v nedeljo pridružil tudi lani drugi v skupni razvrstitvi poletne VN, Robert Kranjec, ki je imel nastop na tekmi že zagotovljen. Nedeljska tekma se bo začela s prvo serijo ob 14. uri; poskusna serija bo na sporedu uro pred tem.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.