Šport
29 ogledov

Slovenski orli trdo pristali

Kranjec in kompanija se niso uvrstili v finale. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Slovenci so na uvodni tekmi poletne velike nagrade v smučarskih skokih v Hinterzartnu nastope končali že po prvi seriji. Tekmovanje so tako zaključili skupaj s Korejo, Kazahstanom ...

Robert Kranjec (96,5 metra), Peter Prevc (98,5), Mitja Mežnar (94) in Primož Pikl (94) so ekipno s 435,9 točke pristali na devetem mestu in tako ob Italiji, Koreji, Švici, Kazahstanu in Ukrajini brez finala končali tekmovanje.

V ospredju so zmago slavili Poljaki na krilih razpoloženega veterana Adama Malysza, ki je bil s skokoma 106,5 in 105 metrov prepričljivo najboljši. Poljski skakalci so zbrali 1001,7 točke, na drugo mesto so se uvrstili Norvežani z 966,2 točke, tretji pa so bili Nemci (957,7).

V nedeljo bo v Hinterzartnu še uvodna posamična tekma poletne sezone. V petkovih kvalifikacijah so bili uspešni Prevc z devetim, Mežnar s 25., Tepeš s 34. in Pikl z 39. dosežkom med kvalifikanti, brez nastopa na posamični tekmi pa je ostal Damjan s 55. dosežkom. Uspešnim slovenskim skakalcem se bo v nedeljo pridružil tudi lani drugi v skupni razvrstitvi poletne VN, Robert Kranjec, ki je imel nastop na tekmi že zagotovljen. Nedeljska tekma se bo začela s prvo serijo ob 14. uri; poskusna serija bo na sporedu uro pred tem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.