Slovenski prvak odslej z novim imenom

Foto: Saša Despot Union Olimpija
Slovenski košarkarski državni in pokalni prvaki nosijo novo ime.
Oglej si celoten članek

Z današnjim dnem je generalni pokrovitelj košarkarske kluba Olimpija Ljubljana postala največja slovenska energetska družba Petrol. Zmaji bodo v prihodnjih sezonah tako doma in v Evropi na dresih nosili ime Petrol Olimpija Ljubljana. Novi direktor kluba je postal Roman Lisac.

Družba Petrol, ki je s klubom sklenila triletno pokroviteljstvo, postaja del imena najuspešnejšega slovenskega košarkarskega kolektiva.

Klub se je po svojem pokrovitelju prvič poimenoval leta 1975, ko je nosil ima Brest Olimpija, pozneje Iskra Olimpija in Smelt Olimpija. Od leta 1997 dalje je klub nosil ime Union Olimpija po generalnem sponzorju Pivovarni Union, ki v okviru skupine Heineken ostaja v družini velikih pokroviteljev kluba tudi v prihodnje.

Ob tem klub z današnjim dnem dobiva tudi okrepljeno vodstvo. Funkcijo direktorja kluba bo odslej opravljal Roman Lisac, ki ga je na včerajšnji seji soglasno imenoval upravni odbor kluba. Matevž Zupančič je bil imenovan na funkcijo svetovalca uprave, so še sporočili iz ljubljanskega kluba.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.