Šport > Košarka
163 ogledov

Slovenski prvak odslej z novim imenom

Union Olimpija Saša Despot
Slovenski košarkarski državni in pokalni prvaki nosijo novo ime.

Z današnjim dnem je generalni pokrovitelj košarkarske kluba Olimpija Ljubljana postala največja slovenska energetska družba Petrol. Zmaji bodo v prihodnjih sezonah tako doma in v Evropi na dresih nosili ime Petrol Olimpija Ljubljana. Novi direktor kluba je postal Roman Lisac.

Družba Petrol, ki je s klubom sklenila triletno pokroviteljstvo, postaja del imena najuspešnejšega slovenskega košarkarskega kolektiva.

Klub se je po svojem pokrovitelju prvič poimenoval leta 1975, ko je nosil ima Brest Olimpija, pozneje Iskra Olimpija in Smelt Olimpija. Od leta 1997 dalje je klub nosil ime Union Olimpija po generalnem sponzorju Pivovarni Union, ki v okviru skupine Heineken ostaja v družini velikih pokroviteljev kluba tudi v prihodnje.

Ob tem klub z današnjim dnem dobiva tudi okrepljeno vodstvo. Funkcijo direktorja kluba bo odslej opravljal Roman Lisac, ki ga je na včerajšnji seji soglasno imenoval upravni odbor kluba. Matevž Zupančič je bil imenovan na funkcijo svetovalca uprave, so še sporočili iz ljubljanskega kluba.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.