Šport > Košarka
160 ogledov

Slovenski prvak odslej z novim imenom

Union Olimpija Saša Despot
Slovenski košarkarski državni in pokalni prvaki nosijo novo ime.

Z današnjim dnem je generalni pokrovitelj košarkarske kluba Olimpija Ljubljana postala največja slovenska energetska družba Petrol . Zmaji bodo v prihodnjih sezonah tako doma in v Evropi na dresih nosili ime Petrol Olimpija Ljubljana . Novi direktor kluba je postal Roman Lisac .

Družba Petrol, ki je s klubom sklenila triletno pokroviteljstvo, postaja del imena najuspešnejšega slovenskega košarkarskega kolektiva.

Klub se je po svojem pokrovitelju prvič poimenoval leta 1975, ko je nosil ima Brest Olimpija , pozneje Iskra Olimpija in Smelt Olimpija . Od leta 1997 dalje je klub nosil ime Union Olimpija po generalnem sponzorju Pivovarni Union , ki v okviru skupine Heineken ostaja v družini velikih pokroviteljev kluba tudi v prihodnje.

Ob tem klub z današnjim dnem dobiva tudi okrepljeno vodstvo. Funkcijo direktorja kluba bo odslej opravljal Roman Lisac , ki ga je na včerajšnji seji soglasno imenoval upravni odbor kluba. Matevž Zupančič je bil imenovan na funkcijo svetovalca uprave, so še sporočili iz ljubljanskega kluba.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.