Slovenski prvaki: "Napočil je čas za prvo zmago v letošnji ligi prvakov!"

Foto: ACH Volley Ljubljana
Foto: ACH Volley Ljubljana
ACH Volley v ligi prvakov želi prvo letošnjo zmago.
Oglej si celoten članek

Odbojkarje ACH Volleyja v sredo čaka tretja tekma lige prvakov. V ljubljanski Tivoli prihaja francoski Tours, ki ne sodi povsem med najbogatejše evropske ekipe, zato največjih zvezdnikov tega športa nima. Je pa ekipa kompaktna in neugodna za vse. To je v skupini B že dokazala s presenetljivo gostujočo zmago proti Asseco Resovii Rzezowu.

Po drugi strani pa Tours ne blesti v francoskem prvenstvu. Po 11 krogih je zabeležil pet zmag in šest porazov, ne najboljša forma daje optimizem slovenskim prvakom, ki so v zadnjem času sanirali poškodbe, ujeli ritem in so spet prvi favoriti slovenskega prvenstva. Po dveh porazih v ligi prvakov pa menijo, da je Tours najlažje premagljiva ekipa v skupini, zato ob pomoči glasnih navijačev računajo na prve točke, s katerimi bi še lahko računali na pomlad v Evropi.

Foto: ACH Volley Ljubljana ACH Volley

"V polnem Tivoliju pričakujemo francoske prvake, ki so letos že dokazali, da gre za izjemno kakovostno moštvo, predvsem z zmago na težkem gostovanju na Poljskem. Prepričan sem, da lahko s pravim pristopom in energijo v sredo zabeležimo prvo zmago v letošnji ligi prvakov. Pritiskati bomo morali s servisom in biti pravi v blok-obrambi. Nadejamo se pozitivnega rezultata," je optimistično razpoložen trener Radovan Gačič.

Podobno razmišlja tudi izkušeni Alen Šket: "Čaka nas nova tekma lige prvakov v Tivoliju, kjer ponovno pričakujemo odlično vzdušje in pravi odbojkarski spektakel. Za uspeh proti francoski ekipi bomo morali igrati našo najboljšo igro. Mislim da smo v dobri formi in da je napočil čas za prvo zmago v letošnji ligi prvakov."

Foto: ACH Volley Ljubljana ACH Volley

Tekmeca sta se v ligi prvakov v preteklosti merila štirikrat, doslej so vse tekme dobili Francozi. Oranžni zmaji so bili še najbližje tekmecem na zadnjem obračunu, leta 2013, ko so v gosteh izgubili z 2:3. Glavni napadalni orožji francoske ekipe sta Brazilec Aboubacar Neto, ki ni edini Brazilec v ekipi, ter estonski reprezentant Märt Tammearu.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.