Šport
108 ogledov

Slovenski prvaki: "Napočil je čas za prvo zmago v letošnji ligi prvakov!"

ACH Volley ACH Volley Ljubljana
ACH Volley v ligi prvakov želi prvo letošnjo zmago.

Odbojkarje ACH Volleyja v sredo čaka tretja tekma lige prvakov. V ljubljanski Tivoli prihaja francoski Tours, ki ne sodi povsem med najbogatejše evropske ekipe, zato največjih zvezdnikov tega športa nima. Je pa ekipa kompaktna in neugodna za vse. To je v skupini B že dokazala s presenetljivo gostujočo zmago proti Asseco Resovii Rzezowu.

Po drugi strani pa Tours ne blesti v francoskem prvenstvu. Po 11 krogih je zabeležil pet zmag in šest porazov, ne najboljša forma daje optimizem slovenskim prvakom, ki so v zadnjem času sanirali poškodbe, ujeli ritem in so spet prvi favoriti slovenskega prvenstva. Po dveh porazih v ligi prvakov pa menijo, da je Tours najlažje premagljiva ekipa v skupini, zato ob pomoči glasnih navijačev računajo na prve točke, s katerimi bi še lahko računali na pomlad v Evropi.

ACH Volley | Avtor: ACH Volley Ljubljana ACH Volley Ljubljana

"V polnem Tivoliju pričakujemo francoske prvake, ki so letos že dokazali, da gre za izjemno kakovostno moštvo, predvsem z zmago na težkem gostovanju na Poljskem. Prepričan sem, da lahko s pravim pristopom in energijo v sredo zabeležimo prvo zmago v letošnji ligi prvakov. Pritiskati bomo morali s servisom in biti pravi v blok-obrambi. Nadejamo se pozitivnega rezultata," je optimistično razpoložen trener Radovan Gačič.

Podobno razmišlja tudi izkušeni Alen Šket: "Čaka nas nova tekma lige prvakov v Tivoliju, kjer ponovno pričakujemo odlično vzdušje in pravi odbojkarski spektakel. Za uspeh proti francoski ekipi bomo morali igrati našo najboljšo igro. Mislim da smo v dobri formi in da je napočil čas za prvo zmago v letošnji ligi prvakov."

ACH Volley | Avtor: ACH Volley Ljubljana ACH Volley Ljubljana

Tekmeca sta se v ligi prvakov v preteklosti merila štirikrat, doslej so vse tekme dobili Francozi. Oranžni zmaji so bili še najbližje tekmecem na zadnjem obračunu, leta 2013, ko so v gosteh izgubili z 2:3. Glavni napadalni orožji francoske ekipe sta Brazilec Aboubacar Neto, ki ni edini Brazilec v ekipi, ter estonski reprezentant Märt Tammearu.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice