Šport
2396 ogledov

Bomba! Velik zasuk v aferi slovenskega odbojkarskega dragulja

Nik Mujanović Profimedia
Mujanović vendarle za Monzo.

Slovenski odbojkarski reprezentant Nik Mujanović bo vendarle kariero nadaljeval v italijanskem prvoligašu Monzi. To so Italijani potrdili na svoji spletni strani in kljub odločitvi slovenskega sodišča, da je 19-letnik pogodbeno vezan s kamniškim Calcitom, dobili dovoljenje mednarodne zveze, da so lahko korektorja registrirali.

"Navdušen sem in hkrati tudi malo živčen, ker se soočam z novo izkušnjo. Predvsem pa sem zelo vesel in pripravljen, da zaigram za Monzo," je za spletno stran kluba dejal Mujanović, ki je v zadnjem letu tako navduševal s svojimi predstavami na igrišču.

Četrti Slovenec v italijanski ligi, v kateri igrajo Gregor Ropret, Rok Možič in Jan Kozamernik, naj bi bil že danes na razpolago strokovnemu štabu na tekmi proti Milanu.

"Za nas zgodba še ni zaključena, sami bomo upoštevali odločbo slovenskega sodišča," pa je za spletno stran Sportkluba povedal športni direktor kamniškega kluba Tomi Šmuc.

Nadarjeni 19-letni korektor si je že nekaj časa želel prestopiti v italijansko Monzo, a do dogovora med italijanskim velikanom, slovenskimi podprvaki in Mujanovićem ni prišlo, zato je želel enostransko prekiniti sodelovanje.

Nik Mujanović | Avtor: Profimedia Profimedia

Brez dovoljenja kluba, s katerim ga je aktualna pogodba vezala vse do poletja 2025, je nato zapustil moštvo in se zadnje tedne mudil v Monzi.

Vmes se je na stran kamniškega Calcita postavilo tudi slovensko sodišče, ki je v začasni odredbi odločilo, da Mujanovića za klub veže veljavna pogodba in je tako še naprej igralec slovenskih podprvakov.

Kot kaže pa se je mednarodna odbojkarska zveza požvižgala na odločitev slovenskega sodišča ter zahteve "slovenskega palčka" ter je ugodila odbojkarskemu velikanu iz Monze, ki bo tako praktično brezplačno dobil enega največjih evropskih odbojkarskih draguljev, v katerega razvoj je njegov matični klub toliko vložil.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • h4ck3r 07:07 05.december 2023.

    Zelo nerazumno in nerazumljivo ravnanje našega Calcita. Dobro vložili so veliko, veliko bi lahko iztržili in zakaj niso? Če igralec ni zadovoljen več v klubu, če dobi dejansko življensko priložnost, ga pustiš da gre in če je denar v igri ...prikaži več iztržiš še več...ne pa tako...pač palčki tudi pri menedžerjih.