Šport
4462 ogledov

Odlični Slovenec v boj za naslov svetovnega prvaka

Gregor Ropret Profimedia
Ropret s Perugio po nov naslov svetovnega prvaka.

V Bengaluruju v Indiji se bo med 6. in 10. decembrom odvijalo klubsko svetovno odbojkarsko prvenstvo, na katerem bomo imeli svojega predstavnika tudi Slovenci. V dresu italijanske Sir Sicome iz Perugie bo namreč igral naš reprezentant Gregor Ropret.

Slovenski reprezentančni podajalec je s soigralci iz Perugie, ki bodo v indijskem Bengaluruju branili naslov svetovnih klubskih prvakov, že preizkusil dvorano Koramangala Indoor Stadium. V njej bo ekipa Sir Sicome prvi obračun igrala 7. decembra proti brazilskemu Itambe Minasu, ki si bo svetovno krono skušal priigrati kot eden od dveh južnoameriških predstavnikov. V boj za lovoriko se namreč podaja tudi Sada Cruzeiro Volei.

Gregor Ropret | Avtor: Profimedia Profimedia

Prvič bo na svetovnem klubskem prvenstvu igral turški Halkbank, ki si je nastop zagotovil z visoko uvrstitvijo v elitni evropski ligi prvakov, premierno pa bomo na prvenstvu spremljali tudi katerega od japonskih klubov. Kot azijski klubski prvak se bo predstavilo moštvo Suntory Sunbirds. Prvič bo imela svojega predstavnika tudi Indija, zastopal jo bo prvenstveni zmagovalec Ahmedabad Defenders.

Za Perugio in Gregorja Ropreta bo to drugi zaporedni nastop na svetovnem prvenstvu: "Vedno je lepo igrati na takih prvenstvih in na destinacijah, ki jih nismo vajeni. Prvič se bomo predstavili v Indiji, ki je za nas nekaj povsem novega, vse je drugače kot smo vajeni v Evropi. Perugia ima vedno najvišje cilje in v Indijo smo prišli ubranit naslov. Absolutno ne bo lahko, tukaj so zelo kvalitetne ekipe, v prvi vrsti Halkbank, potem Sada in tudi Santori. Mislim, da nas čaka lep turnir, ampak se nadejam, da bomo na koncu uspeli ubraniti naslov in v Perugio pripeljati še eno lovoriko."

Gregor Ropret | Avtor: Nik Radej Nik Radej

Odlični slovenski reprezentant in najboljši podajalec evropskega prvenstva 2021 je sicer član Perugie že svojo drugo sezono, zaenkrat pa se je z eno najmočnejših ekip na svetu veselil že treh lovorik. Poleg omenjenega lanskega klubskega svetovnega prvenstva je osvojil še dva italijanska superpokala, medtem ko je ligo prvakov in italijanski pokal v minuli sezoni končal v polfinalu, v italijanskem prvenstvu pa je osvojil šesto mesto.

Poleg vseh omenjenih lovorik osvojenih s Perugio ima trikratni evropski podprvak in bronasti podajalec z zadnjega evropskega prvenstva v svoji zbirki še štiri naslove srednjeevropske lige, naslov češkega prvaka, dva naslova avstrijskega prvaka in tri naslove slovenskih državnih prvakov ter dva osvojena slovenska pokala. 

Gregor Ropret | Avtor: Profimedia Profimedia

V Bengaluruju odbojkarskih zvezdnikov sicer ne bo manjkalo, med drugimi se bodo namreč predstavili Italijan Simone Giannelli, sicer MVP lanskega prvenstva, poljska reprezentanta Wilfredo Leon in Kamil Semeniuk, francoski zvezdnik in nosilec zlatega olimpijskega odličja Earvin Ngapeth, prodorni Nizozemec Nimir Abdel-Aziz, nekdanja olimpijska prvaka Brazilca Wallace de Souza in Lucas Saatkamp ter kubanski zvezdnik Miguel Angel Lopez, ne gre pa pozabiti niti na ruskega reprezentanta Dimitrija Muserskega.

Na petdnevnem turnirju bomo spremljali obračune v dveh skupinah, v vsaki bodo nastopile po tri ekipe, sledila pa bosta polfinalna dvoboja ter veliki finale.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice