Slovenski reprezentant se vrača v ligo Aba

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Rebec ponovno v dresu FMP.
Oglej si celoten članek

Slovenski košarkar Matic Rebec bo kariero nadaljeval pri srbskem FMP, je liga Aba objavila na svoji spletni strani. Z novim klubom je podpisal pogodbo do konca te sezone. Rebec je dres beograjske zasedbe nosil že v sezoni 2018/19, nazadnje pa je igral za kuvajtsko Kazmo.

Osemindvajsetletni organizator igre je v domovini poklicno pot začel pri Heliosu, nato pa je iz Rogaške prestopil h Krki. Pri Novomeščanih je igral do leta 2017. V zadnjih letih je zastopal barve številnih klubov, med drugimi tudi Jeniseja, Gipuzkoe, Cibone, Rasta Vechte, Rouena, Ravenne, Chietija ter nekaterih drugih.

V minuli sezoni je bil član Cedevite Olimpije, s katero je postal tudi slovenski prvak. Trikrat je bil še slovenski pokalni prvak, 2016 s Krko, 2018 s Primorsko ter letos z ljubljansko zasedbo. Bil je tudi del slovenske reprezentance, ki se je leta 2017 okitila z zlato kolajno na evropskem prvenstvu.

Rebec je po Ognjenu Kuzmiću druga okrepitev FMP v zadnjih nekaj dneh, klub pa trenutno na lestvici regionalne lige zaseda 12. mesto s štirimi zmagami in devetimi porazi. FMP bo naslednjo tekmo odigral prav pri nekdanjem Rebčevem klubu Krki. Dvoboj bo na sporedu v petek ob 17. uri.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.