Slovenski selektor do zmage v zadnji sekundi, tekmeci so nato prijavili krajo

Foto: Profimedia Košarkarji Nymburka so v zadnjem napadu na tekmi prišli do zmage.
Foto: Profimedia Košarkarji Nymburka so v zadnjem napadu na tekmi prišli do zmage.
Gostovanje na Češkem se italijanska zasedba ne bo rada spominjala.
Oglej si celoten članek

Dinamo Sassari je v košarkarski ligi prvakov gostoval pri češkem Nymburku, kjer kot pomočnik deluje tudi slovenski selektor Aleksander Sekulić. Italijanska zasedba je na koncu izgubila za točko, dvoboj se je končal z 90:89 v korist Čehov. Ti so si zmago priigrali s košem dobro sekundo pred zadnjim piskom sirene.

Gostujoči trener Gianmarco Pozzecco na tiskovni konferenci sicer ni skrival nezadovoljstva z odločitvami sodnikov ob koncu tekme.

A tu se težave italijanske zasedbe niso končale, med tekmo je namreč v njihovo garderobo vstopil nepridiprav, igralci pa so po vstopu v slačilnico ugotovili, da so ostali brez denarja.

"Izjemna organizacija in gostoljubnost v Nymburku na Češkem. Med mednarodno košarkarsko tekmo je nekdo vdrl v našo slačilnico, dobesedno odprl vsako torbo in pregledal vsako oblačilo ter nam ukradel ves denar. Še ena smešna stvar je ta, da je zaradi covida v tej državi vse zaprto in nikamor ne moreš iti. Vse skupaj je bil dostop v dvorano dovoljen okoli 60 ljudem in vseeno se je zgodilo takšno sra*je. Želim vam lep večer!" je na twitterju o incidentu zapisal hrvaški član Dinama Miro Bilan.

Pri Nymburku so v izjavi za javnost kasneje sicer zapisali, da policija ni zaznala, da bi nekdo na silo vdrl v garderobo gostov. "Po velikem izbruhu čustev pri italijanski ekipi smo po tekmi z njihove strani dobili tudi obvestilo, da so v garderobi ostali brez denarja," je situacijo za Sport.cz razložil eden izmed vodilnih mož Nymburka Ondrej Šimeček.

Te je dodal: "Nemudoma smo poklicali policijo, ponudili smo svojo pomoč in popolnoma sodelovali pri primeru. V klubu ne vemo o kašnih napakah pri organizaciji. Garderoba je bila zaklenjena, ključe so imeli tekmeci in garderobna vrata niso bila odprta na silo."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.