Šport > Košarka
2420 ogledov

Slovenski selektor do zmage v zadnji sekundi, tekmeci so nato prijavili krajo

Nymburk Profimedia Košarkarji Nymburka so v zadnjem napadu na tekmi prišli do zmage.
Gostovanje na Češkem se italijanska zasedba ne bo rada spominjala.

Dinamo Sassari je v košarkarski ligi prvakov gostoval pri češkem Nymburku, kjer kot pomočnik deluje tudi slovenski selektor Aleksander Sekulić. Italijanska zasedba je na koncu izgubila za točko, dvoboj se je končal z 90:89 v korist Čehov. Ti so si zmago priigrali s košem dobro sekundo pred zadnjim piskom sirene.

Gostujoči trener Gianmarco Pozzecco na tiskovni konferenci sicer ni skrival nezadovoljstva z odločitvami sodnikov ob koncu tekme.

A tu se težave italijanske zasedbe niso končale, med tekmo je namreč v njihovo garderobo vstopil nepridiprav, igralci pa so po vstopu v slačilnico ugotovili, da so ostali brez denarja.

"Izjemna organizacija in gostoljubnost v Nymburku na Češkem. Med mednarodno košarkarsko tekmo je nekdo vdrl v našo slačilnico, dobesedno odprl vsako torbo in pregledal vsako oblačilo ter nam ukradel ves denar. Še ena smešna stvar je ta, da je zaradi covida v tej državi vse zaprto in nikamor ne moreš iti. Vse skupaj je bil dostop v dvorano dovoljen okoli 60 ljudem in vseeno se je zgodilo takšno sra*je. Želim vam lep večer!" je na twitterju o incidentu zapisal hrvaški član Dinama Miro Bilan.

Pri Nymburku so v izjavi za javnost kasneje sicer zapisali, da policija ni zaznala, da bi nekdo na silo vdrl v garderobo gostov. "Po velikem izbruhu čustev pri italijanski ekipi smo po tekmi z njihove strani dobili tudi obvestilo, da so v garderobi ostali brez denarja," je situacijo za Sport.cz razložil eden izmed vodilnih mož Nymburka Ondrej Šimeček.

Te je dodal: "Nemudoma smo poklicali policijo, ponudili smo svojo pomoč in popolnoma sodelovali pri primeru. V klubu ne vemo o kašnih napakah pri organizaciji. Garderoba je bila zaklenjena, ključe so imeli tekmeci in garderobna vrata niso bila odprta na silo."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.