Slovenski smučarski skakalec zaradi poškodbe že zaključil sezono

Foto: Epa
Foto: Epa
Zaradi operacije je zanj sezona že končana.
Oglej si celoten članek

Slovenski smučarski skakalec Jernej Damjan je že končal sezono, saj se je zaradi poškodbe desne rame odločil, da gre "pod nož". Ob tem je 36-letni skakalec poudaril, da o koncu kariere za zdaj še ne razmišlja.

"Gre za staro poškodbo, ki se vleče iz lanske sezone in za katero sem upal, da jo bom nekako prebrodil oziroma nadzoroval. A ne gre, zato sem že prečrtal sezono," je na današnji novinarski konferenci v Ljubljani dejal izkušeni skakalec.

Foto: Profimedia jernej damjan

"Vse skupaj je šlo tako daleč, da še malo težje vrečke iz trgovine ne morem več nesti, zato sem se odločil za operacijo. Upam, da bom čim prej na vrsti, saj vem, da rehabilitacija traja približno tri mesece," je pojasnil Ljubljančan, ki to zimo ni nastopal v svetovnem pokalu, sicer pa ima za pasom tudi dve posamični zmagi, skupno pa pet uvrstitev na zmagovalni oder.

Večje uspehe je Damjan nizal z ekipo, saj se je z reprezentančnimi kolegi devetkrat povzpel na zmagovalni oder, nazadnje lani v Willingenu, ob tem ima tudi dve ekipni bronasti kolajni s svetovnih prvenstev ter srebro in bron s SP v poletih.

Damjan je ob tem dodal, da o koncu kariere še ne razmišlja. "Ne, najprej bi rad pozdravil poškodbo, ko bom zdrav, bom začel razmišljati, kako naprej," je odločno dejal Damjan.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.