Šport > Zimski športi
747 ogledov

Slovenski smučarski skakalec zaradi poškodbe že zaključil sezono

jernej damjan Epa
Zaradi operacije je zanj sezona že končana.

Slovenski smučarski skakalec Jernej Damjan je že končal sezono, saj se je zaradi poškodbe desne rame odločil, da gre "pod nož". Ob tem je 36-letni skakalec poudaril, da o koncu kariere za zdaj še ne razmišlja.

"Gre za staro poškodbo, ki se vleče iz lanske sezone in za katero sem upal, da jo bom nekako prebrodil oziroma nadzoroval. A ne gre, zato sem že prečrtal sezono," je na današnji novinarski konferenci v Ljubljani dejal izkušeni skakalec.

jernej damjan | Avtor: Profimedia Profimedia

"Vse skupaj je šlo tako daleč, da še malo težje vrečke iz trgovine ne morem več nesti, zato sem se odločil za operacijo. Upam, da bom čim prej na vrsti, saj vem, da rehabilitacija traja približno tri mesece," je pojasnil Ljubljančan, ki to zimo ni nastopal v svetovnem pokalu, sicer pa ima za pasom tudi dve posamični zmagi, skupno pa pet uvrstitev na zmagovalni oder.

Večje uspehe je Damjan nizal z ekipo, saj se je z reprezentančnimi kolegi devetkrat povzpel na zmagovalni oder, nazadnje lani v Willingenu, ob tem ima tudi dve ekipni bronasti kolajni s svetovnih prvenstev ter srebro in bron s SP v poletih.

Damjan je ob tem dodal, da o koncu kariere še ne razmišlja. "Ne, najprej bi rad pozdravil poškodbo, ko bom zdrav, bom začel razmišljati, kako naprej," je odločno dejal Damjan.

Komentarjev 1
  • vojko06 18:37 16.december 2019.

    Starec v penzijo..