Šport
72 ogledov

Kralj lanske zime v pravem trenutku vrgel rokavico tekmecem

ryoyu kobayashi Epa
Aktualni zmagovalec skupnega seštevka za svetovni pokal je dva tedna pred začetkom novoletne turneje slavil prvo zmago v letošnji sezoni.

Kralj lanske zime Ryoyu Kobayashi se ogreva za branjenje lanske zmage na prvem vrhuncu sezone za smučarske skakalce - novoletni turneji. Potem ko je lansko novoletno turnejo osvojil s pokrom zmag, je slabih 14 dni pred začetkom 68. izvedbe tekmovanja štirih skakalnic prvič to zimo zmagal in v Klingenthalu napovedal, da resno meri na zlatega orla.

Triindvajsetletni Japonec je lani postal šele tretji skakalec v zgodovini po Nemcu Svenu Hannawaldu in Poljaku Kamilu Stochu, ki je zlatega orla za skupno zmago osvojil s popolnim izkupičkom.

ryoyu kobayashi | Avtor: Epa Epa
V nedeljo je Kobayashi slavil svojo prvo zmago to sezono, skupno pa 14. v karieri. Vseh preostalih 13 je osvojil lansko zimo.

"Uspela sta mi dva res dobra skoka in seveda sem zelo vesel prve zmage to sezono. A dejstvo je, da nikoli ne razmišljam o rezultatu, uvrstitvi, temveč se osredotočam le na čim boljše skoke," je dejal edini japonski zmagovalec novoletne turneje doslej.

"Seveda bi rad letos ubranil skupno zmago na novoletni turneji, a sam se, kot sem že večkrat poudaril, osredotočam le na svoje skoke, nikoli na rezultate," je še menil Kobayashi, ki je z nedeljsko zmago v Klingenthalu oblekel tudi rumeno majico vodilnega skakalca v svetovnem pokalu.

Tekme najvišje ravni se bodo nadaljevale že ta konec tedna, ko bo švicarski Engelberg tradicionalno zadnje prizorišče pred prvim vrhuncem skakalne sezone, novoletno turnejo štirih skakalnic. Ta se bo začela 28. decembra s kvalifikacijami v Oberstdorfu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice