Šport > Zimski športi
105 ogledov

Skakalci trenirali v Planici, v Klingenthal v ustaljeni zasedbi

peter prevc Epa
Na nemškem prizorišču tekme za svetovni pokal bo nastopila ista sedmerica kot na uvodnih treh preizkušnjah.

Slovenski smučarski skakalci so v sredo prvič to sezono lahko trenirali na snežni smučini v Planici, kjer so jim za trening uredili 90-metrsko skakalnico. Selektor Gorazd Bertoncelj je povedal, da so opravili nekaj skokov, nato pa se je odločil, da v ekipi za tekmi v nemškem Klingenthalu konec tedna ne bo sprememb.

Slovenijo bodo v Nemčiji tako zastopali Peter Prevc, ki se je v ruskem Nižnjem Tagilu v domači ekipi najbolj izkazal, lani najboljši Slovenec Timi Zajc, junak uvodnih prizorišč v Wisli in Ruki Anže Lanišek, Domen Prevc, Anže Semenič, Tilen Bartol in Rok Justin.

"V Planici smo opravili trening na 90-metrski skakalnici, vesela novica pa je, da so tudi 120-metrsko začeli zasneževati in naj bi bila nared v nekaj dneh. Za konec tedna je ugodna vremenska napoved, zato pa za naslednji teden kaže zelo slabo, otoplitev in dež. Bomo videli," je dejal Bertoncelj in dodal: "Po treningu smo se odločili, da ekipe ne bomo nič spreminjali. V Nemčijo bo odpotovala ista sedmerica, kot je nastopala na uvodnih treh prizoriščih."

Peter Prevc Slovenski junak Šport Prevc: "Odhajam z dvignjeno glavo."

Skakalce konec tedna v Klingenthalu čakata dve tekmi. Že v petek se bodo predvidoma ob 15.45 pomerili v kvalifikacijah za nedeljsko posamično tekmo (16.00), v soboto pa jih najprej čaka moštvena preizkušnja s prvo serijo ob 16. uri.

V Klingenthalu se bodo za točke svetovnega pokala pomerila tudi dekleta. Potem ko je povratnica po poškodbi Ema Klinec na uvodnih dveh tekmah sezone v Lillehammerju obakrat končala tik pod stopničkami, na četrtem mestu, ima tudi za nadaljevanje sezone visoke cilje.

V ženski ekipi bo glede na Lillehammer prišlo do ene spremembe. Selektor Zoran Zupančič se je odločil, da bo Majo Vtič zamenjala Katra Komar. Poleg Klinčeve in Komarjeve bodo v petkovih kvalifikacijah za sobotno tekmo nastopile še lani najboljša Slovenka Nika Križnar, Urša Bogataj, Špela Rogelj in Jerneja Brecl.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.