Šport > Zimski športi
2185 ogledov

Peter Prevc: "Prostora za takšne napake ni"

Peter Prevc Epa
Sobotna finalna serija na posamični tekmi skakalcev v Nižnem Tagilu se ni razpletla po slovenskih željah.

Peter Prevc je po prvi seriji tretje posamične tekme sezone zasedal prvo mesto z najdaljšim skokom dneva. V drugo ni pokazal podobnega poskusa in je padel na končno osmo mesto.

Peter Prevc Smučarski skoki Šport Peter Prevc spomnil na najboljše čase, nato pa ...

"S samim dosežkom sem kar zelo zadovoljen. Po včerajšnjih treningih in kvalifikacijah sem težko upal, da bi prišel med najboljšo deseterico. Ostaja sicer grenak priokus, ker sem v drugi seriji pokvaril svojo uvrstitev," je po tekmi za STA povedal najstarejši od bratov Prevc.

"V prvi seriji je bil moj skok zelo dober, razmere so bile odlične, v drugi pa se mi je pripetila manjša napaka, v svetovnem vrhu pa prostora za napake pač ni," je pojasnil sedemindvajsetletnik.

Zmagal je Japonec Yukiya Sato, na vrh je skočil s sedmega mesta po prvi seriji. Drugi je bil Nemec Karl Geiger, tretji pa Avstrijec Philipp Aschenwald. Od Slovenecev je do točk poleg Petra Prevca prišel le še Anže Lanišek (na sliki spodaj) s 14. mestom. Domen Prevc, Tilen Bartol in Rok Justin so bili prekratki za finale.

"Danes smo zelo zadovoljni le s skoki Petra in Anžeta. Peter je v prvi seriji naredil izjemen skok, v drugi seriji je naredil napako na odskočni mizi in je zato tudi pokvaril uvrstitev. Seveda je končni izkupiček zelo dober. Tudi Anže je v finalu naredil napako na odskočni mizi. Preostali fantje so svojo nalogo opravili slabše, kar je bilo premalo za finale. Jutri je nov dan, popraviti moramo napake in mislim, da bomo lahko bolj uspešni," je nastope svojih varovancev ocenil glavni trener Gorazd Bertoncelj.

Anže Lanišek | Avtor: Epa Epa

Poleg Petra Prevca je na svoje najboljše dni spomnil tudi rekorder po številu zmag v svetovnem pokalu (53), Avstrijec Gregor Schlierenzauer. Po prvi seriji je bil Tirolec deseti, v finalu pa je skočil tik pod zmagovalni oder, le za 0,4 točke je zaostal za stopničkami, in s tem prišel do svoje prve uvrstitve med najboljšo deseterico vse od januarja 2017 v Willingenu. Nazadnje je na stopničkah stal prav v Nižnem Tagilu leta 2014.

V nedeljo bo na sibirskem prizorišču še ena tekma svetovnega pokala; prva serija se bo začela ob 16. uri.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice