Šport > Zimski športi
1153 ogledov

Timi Zajc ni imel pravih razmer

Timi Zajc Epa
Peterica Slovencev bo nastopila na sobotni tekmi.

Slovenski tabor je za zdaj lahko zgolj delno zadovoljen s kvalifikacijami za tretjo posamično tekmo letošnje sezone svetovnega pokala v smučarskih skokih. Skozi sito se je prebilo pet od sedmih slovenskih skakalcev. Brez nastopa na sobotni tekmi v Nižnem Tagilu v Rusiji sta ostala Timi Zajc in Anže Semenič.

Slovenski skakalci se v spremenljivih razmerah niso znašli preveč dobro. Zajc je imel tretje najslabše pogoje med vsemi, pristal je pri 94 metrih, kar je bilo dovolj za 58. mesto. Na tekmo se ni uspelo prebiti niti Semeniču, ki je ponesrečen skok končal pri 98,5 metra in na 56. mestu med 61 uvrščenimi tekmovalci.

peter prevc Šok Šport Peter Prevc: "Nerodno mi je bilo, izpadel sem kot goljuf."

Najboljši od slovenske sedmerice je bil Tilen Bartol, ki je pristal pri 125,5 metra, s 113,1 točke pa je končal na devetem mestu med udeleženci kvalifikacij. Domen Prevc je skočil 119 metrov, 96,1 točke je bilo dovolj za končno 25. mesto. Peter Prevc se je v zahtevnih razmerah dobro rešil, pristal je pri 108,5 metra, s 85,5 točke pa je zasedel 36. mesto. Anže Lanišek, drugi v skupnem seštevku, je s 110,5 metra in 83,3 točke zasedel 42. mesto. Na tekmo se je prebil še Rok Justin, skočil je 107,5 metra, zbral pa 80,7 točke na 46. mestu.

S 130 metri in 127,3 točkami je kvalifikacije dobil uradni rekorder naprave, Norvežan Johann Andre Forfang, drugi je bil s 131 metri njegov rojak Daniel Andre Tande, sicer vodilni v skupnem seštevku, tretji pa z enako daljavo Avstrijec Daniel Huber.

peter prevc Afera dresi Šport "Takšnih šlamparij si ne smemo privoščiti!

Pred kvalifikacijsko serijo so skakalci tradicionalno opravili z dvema serijama uradnega treninga. V prvi je čez uradni rekord skakalnice skočil Kamil Stoch, ki je pristal pri 142 metrih, Lanišek je s 127,5 metra imel tretjo oceno serije. Domen Prevc je imel 13. oceno s 120 metri, Justin pa 17. z meter krajšim skokom. Drugo serijo je s 133 metri dobil Tande, Domen Prevc je imel deseto oceno s 124 metri.

Tekma se bo v soboto začela ob 15.30 po slovenskem času.

Peter Prevc Lanišek 3. Šport Peter Prevc na stopničkah, nato pa diskvalifikacija Timi Zajc Wisla O diskvalifikacijah Šport "Tega do zdaj niso merili"

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.