Šport > Zimski športi
6382 ogledov

Zajc premagal celotno konkurenco

Timi Zajc Epa
Mladi slovenski skakalec je bil najboljši v kvalifikacijah.

Potem ko so smučarski skakalci v poljski Wisli odprli 41. sezono svetovnega pokala, Anže Lanišek je prvo posamično tekmo končal na drugem mestu, so se preselili na sever. V finskem smučarskem središču Ruka so se danes pomerili v kvalifikacijah za sobotno tekmo, najboljši med vsemi pa je bil Slovenec Timi Zajc, ki je skočil 139 metrov. Ta je tako prejel tudi ček za 3000 švicarskih frankov.

"Poskusni skok ni bil najboljši, imel sem zelo težke razmere, tudi tisti, ki so nastopili okrog moje startne številke, so imeli podobne težave. V drugem in kvalifikacijskem sem pa nekako podobno skočil, tudi razmere so se mi 'poklopile', tako da me je neslo zelo, zelo daleč," je po današnjem nastopu povedal Zajc in dodal, da mu za zdaj skakalnica kar ustreza: "Kako mi bo pa jutri všeč, bomo pa videli po tekmi. A doskočišče je res super, sploh v primerjavi z Wislo, takšne pogoje si lahko le želiš."

Na tekmo se je sicer uvrstilo pet Slovencev. Poleg Zajca je uspešno nastopil tudi Peter Prevc, ki je končal na desetem mestu, Domen Prevc je bil 13., Anže Semenič 17., Anže Lanišek pa 34.

Anže Lanišek Dva med šesterico Šport Slovenski orli posamično sezono odprli s stopničkami

Brez nastopa na sobotni tekmi, ki se bo v Kuusamu začela s prvo serijo ob 16.30, sta od Slovencev ostala Rok Justin, ki je z 51. mestom za las ostal brez preboja na tekmo, ter Tilen Bartol, ki je bil v kvalifikacijah 53.

"Današnje kvalifikacije so se za Timije izšle odlično, prikazal je odličen skok, tak je bil tudi njegov prejšnji skok za trening, tako da ... čista zmaga. Tudi Peter in Domen sta dobro opravila svojo nalogo, tudi Anže Semenič, preostali pa so še dolžniki. Škoda je Tilna, ki je na treningu dobro skakal, na tekmi pa je bil malo splet nesrečnih okoliščin," pa je dejal selektor Gorazd Bertoncelj in dodal, da so kvalifikacije minile v dokaj enakovrednih pogojih za vse, kar ni ravno značilno za Kuusamo, kjer imajo velikokrat težave z vetrom.

 | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.