Šport > Zimski športi
150 ogledov

Slovenska skakalna reprezentanca z visokimi cilji na prvi postaji sezone

timi zajc Timi Zajc je bil najboljši orel na tekmi (4. mesto).
Z današnjimi kvalifikacijami v Wisli uvod v 41. sezono svetovnega pokala.

Smučarski skakalci bodo z današnjimi kvalifikacijami za nedeljsko prvo posamično tekmo sezone v poljski Wisli obrnili prvi list 41. sezone svetovnega pokala v zimi, ki se bo končala marca v Planici s svetovnim prvenstvom v smučarskih poletih. Za Slovenijo bo skakalo sedem reprezentantov na čelu z najboljšim iz minule zime, Timijem Zajcem.

Timi Zajc | Avtor: Epa Epa

Selektor reprezentance Gorazd Bertoncelj je že pred časom določil sedmerico, ki bo lovila točke na uvodnih dveh postojankah sezone v Wisli in Kuusamu.

Na Poljsko je odpeljal Timija Zajca, Anžeta Laniška, Petra in Domna Prevca, Tilna Bartola, Anžeta Semeniča ter Roka Justina in ocenjuje, da so njegovi varovanci solidno pripravljeni na novo zimo.

"Mislim, da smo sezono pričakali solidno pripravljeni, ne le posamezniki, temveč tudi kot ekipa," je dejal glavni trener skakalcev, ki ima za Wislo visoke cilje - na sobotni ekipni tekmi si želi, da bi se njegovi varovanci vmešali v boj za stopničke, na posamični pa bi rad videl dva fanta med najboljšo deseterico ter še dva do 20. mesta.

Gorazd Bertoncelj | Avtor: Profimedia Profimedia

Današnje kvalifikacije se bodo na skakalnici Adama Malysza začele ob 18. uri.

Gorazd Bertoncelj Smučarski skoki Šport Bertoncelj: "Letos dve bistveni razliki" "Ne odnehaj!" Šport Kariera je visela na nitki, zdaj je dobil nov veter v krila
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice