Šport > Zimski športi
716 ogledov

Bi želeli na prvo tekmo novoletne turneje? Ne morete!

peter prevc zlati orel Epa Peter Prevc je zmagal v sezoni 2015/2016.
Organizatorji uvodne preizkušnje v Oberstdorfu so še pred začetkom sezone razprodali vse vstopnice.

Prireditelji uvodne tekme novoletne turneje smučarskih skakalcev v Oberstdorfu so sporočili, da so zanjo že prodali vse vstopnice, še preden se je sploh začela sezona.

skoki Innsbruck SP v nordijskem smučanju Smučarski skoki Šport Znana zasedba orlov za začetek sezone

Tako 29. decembra pričakujejo več kot 25.000 gledalcev, veliko pa jih naj bi prišlo že dan prej, ko bodo na sporedu kvalifikacije, za katere je vstopnic še dovolj. Na kvalifikacijah pričakujejo 15.000 gledalcev.

Letošnja turneja štirih skakalnic v Oberstdorfu, Garmisch-Partenkirchnu, Innsbrucku in Bischofshofnu bo že 69. po vrsti. Branilec zlatega orla bo najboljši skakalec lanske sezone Ryoyu Kobayashi.

noriaki kasai Relikt Šport Nor podvig večnega Kasasana: pripravljen na 31. sezono!

Mladi Japonec je lani ponovil uspeh Svena Hannawalda (2001/2002) in Kamil Stocha (2017/2018), ki sta pred njim dobila vse štiri tekme v eni sezoni.

Zanimivo je, da je bil Hannwald od leta 1953 do 2018 edini s tem dosežkom, nato pa sta se mu v samo dveh sezonah pridružila kar dva tekmovalca.

peterka | Avtor: Epa Epa

Novoletno turnejo sta doslej osvojila tudi dva Slovenca. Primož Peterka je bil najboljši v sezoni v sezoni 1996/1997, Peter Prevc pa se je orla polastil v tisti zgodovinski sezoni 2015/2016.

Dolenjevaščan je bil takrat blizu pokru zmag, po trejem mestu na uvodni tekmi v Oberstdorfu je namreč trikrat zapored stopil na najvišjo stopničko.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.