Šport > Zimski športi
8670 ogledov

Prevc: "Kar sem pokazal, je izvenserijsko."

peter prevc Epa
Smučarski skakalci se bodo za uvod v novo sezono pomerili na ekipni tekmi v Wisli. Vstopnico za nedeljsko posamično tekmo si je izborilo šest orlov.

Peter Prevc, Timi Zajc, Anže Lanišek in Anže Semenič je četverica slovenskih skakalcev, ki bo v Wisli nastopila na današnji prvi tekmi 41. sezone svetovnega pokala, tekmi ekip. Slovenski selektor Gorazd Bertoncelj je pred odhodom na Poljsko napovedal, da si želi, da bi se njegovi varovanci na moštveni tekmi vmešali v boj za odličja.

Gorazd Bertoncelj Smučarski skoki Šport Bertoncelj: "Letos dve bistveni razliki"

Njegove besede so dobile večjo težo po petkovih kvalifikacijah, v katerih sta tako Peter Prevc kot Zajc končala v najboljši deseterici, nastop na nedeljski prvi posamični tekmi nove zime pa si je priskakalo šest Slovencev.

timi zajc Danes se začne zares Šport Slovenska skakalna reprezentanca z visokimi cilji na prvi postaji sezone

Rok Justin je bil 24., Anže Lanišek 30., Domen Prevc 33., Tilen Bartol 43., edini slovenski skakalec, ki je ostal brez nastopa na nedeljski uvodni tekmi sezone, je bil Anže Semenič, ki ga je žirija zaradi neustreznega dresa diskvalificirala že pred nastopom.

Med orli je bil z nastopom najbolj zadovoljen Prevc, ki je v novo sezono zakorakal s sedmim kvalifikacijskim dosežkom.

"Zelo sem zadovoljen. Uspeli so mi trije dobri skoki. Malce me je strah pri pristanku, ker jih na desno stran ne skače veliko. Zato je tam vse zelo trdo. Če do jutri to natreniram, potem bo dobro. Kar sem danes prikazal tu, je bilo izvenserijsko. Že dolgo nisem naredil treh zaporednih tako dobrih skokov. Zdaj bo potrebno ostati predvsem miren." 

Peter Prevc

peter prevc zlati orel Kdor prvi pride ... Šport Bi želeli na prvo tekmo novoletne turneje? Ne morete!
Današnja tekma bo na skakalnici Adama Malysza na sporedu ob 16. uri, prva posamična tekma nove sezone pa bo v nedeljo ob 11.30.

Branilec velikega kristalnega globusa je Ryoyu Kobayashi, ki je lani osvojil tudi novoletno turnejo in se polastil priznanja za najboljšega letalca, dobil pa je tudi vse preostale turnirje - Willingen Five, Raw Air in Planica7.

romoeren Velik borec Šport Hudo bolni skakalec Pahorjev vodič po Holmenkollbakknu noriaki kasai Relikt Šport Nor podvig večnega Kasasana: pripravljen na 31. sezono!
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.