Šport > Zimski športi
1169 ogledov

Orli prvič poleteli, takšni so obeti pred uvodno tekmo

Timi Zajc Wisla Epa
V poljski Wisli so se odvile kvalifikacije za prvo posamično tekmo skakalcev v letošnji sezoni.

41. sezona svetovnega pokala v smučarskih skokih se bo začela s sobotno ekipno tekmo, prva posamična bo na sporedu v nedeljo. Na današnjih kvalifikacijah je nastopilo sedem Slovencev.

Na skakalnici Adama Malysza bo v nedeljo nastopilo šest varovancev slovenskega trenerja Gorazda Bertonclja. Dovolj so pokazali Timi Zajc, Peter Prevc, Tilen Bartol, Domen Prevc, Anže Lanišek in Rok Justin. Brez nastopa je ostal Anže Semenič, ta je bil zaradi neustrezne opreme diskvalificiran še pred kvalifikacijskim poskusom.

Najboljši je bil Nemec Karl Geiger z najdaljšim skokom dneva, dolgim 133 metrov. Peter Prevc je bil sedmi, Zajc deveti. Rok Justin je kvalifikacije, v katerih je nastopilo 71 skakalcev, končal na 24. mestu, Anže Lanišek na 30., Domen Prevc na 33. in Tilen Bartol na 43. mestu.

noriaki kasai Relikt Šport Nor podvig večnega Kasasana: pripravljen na 31. sezono!

Peter Prevc se v Wisli očitno zelo dobro počuti, saj je bil na obeh današnjih treningih pred kvalifikacijami povsem v vrhu, dobro je nastopil tudi v kvalifikacijah, kjer pa je izpustil telemark. "Danes sem zelo zadovoljen. Uspeli smo mi trije dobri skoki. Malce me je strah pri pristanku, ker jih na desno stran doskočišča ne skače veliko. Zato je tam vse zelo trdo. Če do jutri to natreniram, potem bo dobro," je po nastopu dejal najizkušenejši član slovenske vrste. "Kar sem danes prikazal tu, je bilo 'izvenserijsko'. Že dolgo nisem naredil treh tako dobrih skokov zaporedoma. Zdaj bo treba predvsem ostati miren," je še dejal Peter Prevc.

Med deseterico najboljših je končal tudi Zajc, poleti zmagovalec Wisle, ki je bil s svojimi današnjimi nastopi kar zadovoljen. "Ni bilo vrhunsko, bilo je pa zelo dobro. Naredil sem tri podobne skoke. Forma ni zmagovalna. Moram nadaljevati mirno. Predvsem pri odskoku se naredi glavna razlika, zelo pazljiv je treba biti tudi pri doskoku, bilo je že nekaj padcev. Tudi tam se lahko veliko odloči," je povedal Hramšan.

Gorazd Bertoncelj Smučarski skoki Šport Bertoncelj: "Letos dve bistveni razliki"

Selektor slovenske vrste Gorazd Bertoncelj pa je po kvalifikacijah določil četverico, ki bo nastopila na sobotni ekipni tekmi. V ekipo, ki se bo borila za stopničke, je poleg Petra Prevca, Zajca in Laniška imenoval še Semeniča.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice