Šport > Zimski športi
32299 ogledov

Grozljiv padec, kri mu je zalila obraz

piotr zyla
1/4
Epa
Poljski skakalec jo je grdo skupil na uvodni posamični tekmi pred domačimi navijači.

Smučarski skakaklec Piotr Zyla je padel v prvi seriji uvodne posamične tekme v 41. sezoni svetovnega pokala v Wisli, kjer je z drugim mestom slovenske ljubitelje tega športa razveselil Anže Lanišek.

Anže Lanišek Slovenski junak: Šport "Moji skoki še niso na pravi ravni"

Četrtemu skakalcu lanske sezone je pri doskoku odneslo levo smučko, nakar je izgubil ravnotežje in z glavo udaril ob tla. Padec je bil precej silovit. 

"Jezus," je travmatičen prizor ob robu skakalnice pospremil njegov legendarni rojak Adam Malysz, štirikratni zmagovalec svetovnega pokala in eden najboljših skakalcev vseh časov.

Poljak je za nekaj trenutkov izgubil zavest, njegov obraz pa je ob tem prekrila kri. Na pomoč so mu prihiteli reševalci, ki so s seboj prinesli tudi nosila, vrendar je Zyla iztek skakalnice zapustil sam.

Izkazalo se je, da 32-letnik ni utrpel hujših poškodb. Pri padcu mu je posnelo kožo po obrazu ter mu prebilo ustnico oziroma obrv, izognil pa se je zlomom in zvinom.

Anže Lanišek Dva med šesterico Šport Slovenski orli posamično sezono odprli s stopničkami

Zyla je nato zavrnil pregled v bolnišnici, je medijem izdal Malysz, oskrbel ga je samo zdravnik na prizorišču. "Zyla se zaveda okolice in njegovo počuitje je v redu. Najbolj pomembno je, da se mu nič hujšega zgodilo," je povedal zdravnik Aleksander Winiarsk.

Poljak se je kasneje oglasil na družbenih omrežjih, kjer je padec komentiral z besedami: "Klasičen telemark na nos."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.