Šport > Zimski športi
4998 ogledov

"Tega do zdaj niso merili"

Timi Zajc Wisla Epa
Slovenski trener pojasnil zaplet z dresi.

Slovenski tabor je imel mešane občutke po prvi tekmi v Ruki. Anže Lanišek je še drugič v sezoni stopil na zmagovalni oder, tokrat je osvojil tretje mesto, a je nanj prišel tudi po diskvalifikaciji Petra Prevca. Poleg slednjega je bil zaradi nepravilnosti na dresu diskvalificiran tudi Anže Semenič.

Še slabše se je godilo Norvežanom. Iz nadaljnega boja sta bila zaradi prevelike propustnosti dresov izločena sicer najboljša v prvi seriji Robert Johansson in Johann Andre Forfang. Po njuni diskvalifikaciji sta po prvem skoku vodila Peter Prevc in Timi Zajc.

"Čestitke vsem nastopajočim danes. Vsi so zelo dobro, če ne celo odlično opravili svojo nalogo. Anže je bil ponovno na stopničkah, dva zelo dobra skoka. Timi je vodil po prvi seriji, izjemen prvi skok, drugi je bil v slabih vetrovnih pogojih malce slabši. Domen je bil v finalu odličen, tudi on pa je imel težke vetrovne pogoje. Peter in Anže sta bila žal diskvalificirana, čeprav sta odlično opravila svojo nalogo. To nas navdaja z zadovoljstvom, saj je vseh pet fantov v zelo dobri formi," je po tekmi povedal trener Gorad Bertoncelj, ki je seveda ozrl tudi na slovenski diskvalifikaciji.

"Težava je bila v tem, da sta bila dresa premalo prepustna v predelu pod kolenom. Do zdaj se na tem delu prepustnosti po navadi ni merilo in mi nismo to obravnavali, kot da je to problem. Zdaj so to merili, prepustnost je bila prenizka in zato sta bila diskvalificirana. Sicer pa ta del dresa popolnoma nič ne vpliva na dolžino skoka, uspešnost in končni rezultat. To bomo tekom današnje noči in jutri dopoldne popravili in jutri bodo fantje imeli ustrezne drese," je težavo obrazložil Bertoncelj.

Gorazd Bertoncelj | Avtor: Profimedia Gorazd Bertoncelj. Profimedia

Zajc je po diskvalifikacijah z 11. napredoval na 8. mesto, Domen Prevc pa s 14. na 11. Tekmo je dobil Norvežan Daniel Andre Tande.

Komentarjev 3
  • matermila 06:28 01.december 2019.

    Ponavadi niso tega merili?,a včasih pa so,al kako.Trapci,

  • antitrust 03:13 01.december 2019.

    Tako se obnašajo, ko da bi za vsak skok vsi imeli NOV dres. Kako je dres lahko dober danes, jutri pa ne ?

  • Skira 22:38 30.november 2019.

    Brtoncel preberi pravila, potem pa skoči, bumbar

Sorodne novice