Šport > Zimski športi
430 ogledov

Slovenki tretja in četrta

Ema Klinec
Šest Slovenk na uvodni tekmi sezone.

V Lillehammerju so z uradnim treningom in kvalifikacijami kot zadnje od nordijske družine zimsko tekmovalno sezone začele še smučarke skakalke. Na uvodno tekmo nove sezone svetovnega pokala se je prebilo tudi šest Slovenk. V soboto bodo na veliki skakalnici nastopile Ema Klinec, Nika Križnar, Urša Bogataj, Špela Rogelj, Maja Vtič in Jerneja Brecl.

Organizatorji so imeli kar nekaj težav zaradi premočnega vetra, ki je pred treningom skakalk odpihnil provizorično serijo nordijskih kombinatorcev, tudi trening pa je bil zamaknjen za pol ure. A nato je le steklo in tudi slovenska dekleta so dočakala sploh prvi skok na snegu v novi sezoni.

Odlični sta bili v kvalifikacijah Ema Klinec in Nika Križnar. Prva je s 129 metri in 143,3 točkami zasedla tretje mesto, druga je bila s 130 metri in desetinko točke manj četrta. S 138,5 metri in 149,8 točkami je kvalifikacije dobila domačinka Maren Lundby pred Avstrijko Chiaro Hölzl, ki je skočila 127 metrov, zbrala pa je 145,9 točke.

Zanesljiva je bila tudi Urša Bogataj s 125 metri in 132,9 točkami na osmem mestu, na sobotni tekmi pa bodo tudi preostale tri slovenske predstavnice. Špela Rogelj je s 113 metri in 105,8 točkami zasedla 27. mesto, Maja Vtič in Jerneja Brecl pa sta uvrstitev na tekmo ujeli z 39. in 40. mestom, skočili sta 104,5 in 101 m.

Tekma se bo v Lillehammerju na veliki skakalnici začela ob 12.45.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.