Šport > Zimski športi
532 ogledov

Peter Prevc znova najboljši med Slovenci

peter prevc Epa
Peter Prevc in Timi Zajc v prvi deseterici.

Avstrijski smučarski skakalec Stefan Kraft (277,6 točke), drugouvrščeni po prvi seriji, je zmagovalec druge tekme svetovnega pokala v Nižnjem Tagilu. Na skupno četrti posamični tekmi sezone je bil v težkih vetrovnih razmerah drugi Švicar Killian Peier (254,6). V finalu so nastopili trije Slovenci; najboljši je bil Peter Prevc (238,6) na osmem mestu.

Prvič to zimo se je na stopničke povzpel kralj lanske sezone, Japonec Ryoyu Kobayashi (252,3 točke), ki je premočno vodil po prvi seriji, kljub slabemu skoku v finalu pa je njegova prednost zadostovala za tretje mesto.

Med finaliste sta se od Slovencev prebila le še Timi Zajc (229,1), ki je z 21. mesta po prvi seriji napredoval na končno deseto, ter Anže Lanišek (183,6), ki je s 30. napredoval na 28. mesto.

Zunaj najboljše trideseterice sta ostala Domen Prevc na 40. in Tilen Bartol na 43. mestu, medtem ko sta se že v kvalifikacijah od nadaljnjih nastopov pod Uralom poslovila Anže Semenič in Rok Justin.

Rezultate si lahko ogledate TUKAJ.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.