Slovenski trener je tako debitiral v francoskem prvenstvu

Foto: Profimedia Luka Elsner
Moštvo Amiensa je klonilo v zadnjih trenutkih dvoboja.
Oglej si celoten članek

Luka Elsner je na klopi Amiensa debitiral v najmočnejši francoski ligi. Za najmlajšega trenerja v Ligue 1 je bil dan še posebnejši, saj se je njegovo moštvo pomerilo z Nico. Sedemintridesetletni slovenski trener je svojo nogometno pot namreč začel prav pri Nici, za klub je igral v mlajših selekcijah, njegov oče Marko Elsner pa je v letih 1987-1990 branil barve članskega moštva. 

Amiens je svojo pot v prvoligaški konkurenci sicer začel s porazom, odločilni zadetek za 2:1 je v 94. minuti zabil nekdanji brazilski reprezentant Dante. Elsnerjevo moštvo je sicer že od 27. minute igralo z igralcem manj, saj je drugi rumeni karton nekoliko (pre)strogo prejel Eddy Gnahore. 

Izbranci Arsenalove legende Patricka Viere so kmalu zatem povedli, z bližine je žogo v gol preusmeril Christophe Herelle, gostje pa so izenačili po lepi samostojni akciji Chadraca Akoloja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.