Slovenski velikan v svoje vrste zvabil najboljšo strelko Lige prvakinj!

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
H Krimovkam prihaja najboljša strelka lige prvakinj leta 2020.
Oglej si celoten članek

Slovenske državne prvakinje v rokometu in udeleženke lige prvakinj bodo v prihajajoči igrale s pomočjo izkušene Črnogorke Jovanke Radičević. Prva strelka lige prvakinj leta 2020 in črnogorska kapetanka se v ljubljanski klub seli iz turškega Kastamona, so sporočili iz Krim Mercatorja.

Radičevićeva, ki igra na položaju desnega krila, je športno pot začela v domači Budućnosti, kasneje izkušnje nabirala v Romuniji, na Madžarskem in v Severni Makedoniji. Največji uspeh v karieri je dosegla leta 2013, ko je osvojila ligo prvakinj. V finalu najmočnejšega evropskega klubskega tekmovanja je igrala tudi sezono pred tem ter leta 2017 in 2018 z makedonskim Vardarjem.

Dvakrat so jo izbrali za najboljše krilo na svetu in v Evropi, štirikrat pa v najboljšo ekipo lige prvakinj. Z velikih tekmovanj ima tudi olimpijsko srebro in evropsko zlato iz istega leta (2021) ter bron s sredozemskih iger.

Gre sicer tudi za kapetanko črnogorske izbrane vrste, ki je za svojo državo nastopila že na 182 uradnih tekmah, s 1031 zadetki pa je najuspešnejša strelka reprezentance.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.