Šport
548 ogledov

Slovenski velikan v svoje vrste zvabil najboljšo strelko Lige prvakinj!

Jovanka Radičević Profimedia
H Krimovkam prihaja najboljša strelka lige prvakinj leta 2020.

Slovenske državne prvakinje v rokometu in udeleženke lige prvakinj bodo v prihajajoči igrale s pomočjo izkušene Črnogorke Jovanke Radičević. Prva strelka lige prvakinj leta 2020 in črnogorska kapetanka se v ljubljanski klub seli iz turškega Kastamona, so sporočili iz Krim Mercatorja.

Radičevićeva, ki igra na položaju desnega krila, je športno pot začela v domači Budućnosti, kasneje izkušnje nabirala v Romuniji, na Madžarskem in v Severni Makedoniji. Največji uspeh v karieri je dosegla leta 2013, ko je osvojila ligo prvakinj. V finalu najmočnejšega evropskega klubskega tekmovanja je igrala tudi sezono pred tem ter leta 2017 in 2018 z makedonskim Vardarjem.

Dvakrat so jo izbrali za najboljše krilo na svetu in v Evropi, štirikrat pa v najboljšo ekipo lige prvakinj. Z velikih tekmovanj ima tudi olimpijsko srebro in evropsko zlato iz istega leta (2021) ter bron s sredozemskih iger.

Gre sicer tudi za kapetanko črnogorske izbrane vrste, ki je za svojo državo nastopila že na 182 uradnih tekmah, s 1031 zadetki pa je najuspešnejša strelka reprezentance.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.