Šport
841 ogledov

Legendarno ime sedlo na klop slovenskega velikana

Natalija Derepasko Epa
Natalija Derepasko je nova trenerka rokometašic Krima.

Rokometašice Krima Mercatorja imajo novo trenerko. Uroša Bregarja bo nasledila Natalija Derepasko, dolgoletna igralka in trenerka v ljubljanskem klubu. Legendarna Ukrajinka s slovenskim državljanstvom je v Slovenijo prispela leta 1997 ter s Krimom dvakrat osvojilo Ligo prvakinj, nastopala pa je tudi za našo reprezentanco.

"RK Krim Mercator je pred letošnjo sezono pomembno okrepil ekipo in si zastavil visoke cilje v ligi prvakinj. Rezultati žal niso sledili visokim ciljem," je zapisalo vodstvo kluba ob menjavi na trenerskem mestu.

"Natalija Derepasko je bila Bregarjeva pomočnica, strokovnjakinja, ki je pred 20 leti dvakrat stopila na evropski vrh in bila pri obeh lovorikah med ključnimi igralkami ljubljanskih rokometašic. Tudi po karieri je ostala v rokometu in pomembno prispevala k razvoju mladih igralk v ljubljanskem klubu, obenem pa ima tudi najvišje trenerske licence. Vodstvo verjame, da je najboljša izbira, ki je v interesu kluba in rokometa v Sloveniji," še piše v sporočilu kluba.

Slovenske prvakinje so v ligi prvakinj v skupini B po petih krogih predzadnje z dvema točkama, pred njimi so Györ (10), Metz, Odense, CSKA Moskva (po 6) in Sävehof, za njimi pa Kastamonu (0).

Uroš Bregar | Avtor: Profimedia Profimedia

Dvainštiridesetletni Bregar je pri Krimu deloval vrsto let, trenutno pa je tudi selektor srbske ženske rokometne vrste. Pred tem je vodil tudi slovensko reprezentanco, a jo je nato tik pred dvema pomembnima tekmama zapustil ter prevzel Srbijo.

Uroš Bregar Presenečenje Šport Slovenija tik pred odločilnima tekmama ostala brez selektorja
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice