Šport
100 ogledov

Dan D za Slovenke

slovenska ženska rokometna reprezentanca Reševalni pas/Twitter
Pred slovensko žensko rokometno reprezentanco je odločilna tekma na letošnjem evropskem prvenstvu na Danskem.

Po uvodnih porazih proti Danski in Franciji se bo Slovenija danes v Herningu ob 18.15 pomerila s Črno goro. V primeru zmage se bo uvrstila v drugi del tekmovanja, v primeru neodločenega izida ali poraza pa zapušča zaključni turnir.

Slovenija je nazadnje v drugem delu evropskega prvenstva nastopila pred 16 leti na Madžarskem. Zdajšnji reprezentančni rod pod vodstvom Uroša Bregarja upa in verjame, da lahko na najbolj pomembni tekmi na letošnjem zaključnem turnirju na Danskem naredi odločilen korak, čeravno se zaveda, da ji bo na nasprotni strani stala močna črnogorska izbrana vrsta.

Ta resda ni na kakovostni ravni Danske in Francije, tudi njena obraza na uvodnih dveh tekmah v dvorani Jyske Bank Boxen sta bila silno različna. Proti Franciji se je pokazala v izjemno lepi luči, na drugi tekmi proti Danski pa je bila povsem nemočna.

Slovenke in Črnogorke so se nazadnje pomerile pred dvema letoma na evropskem prvenstvu v Franciji. Tedaj so Bregarjeve varovanke izgubile z 32:36.

Danska Črna gora EHF Euro 2020 EP v rokometu Šport Danke vlile upanje Slovenkam, Hrvatice spet presenetile
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.