Slovenskih orlov se že bojijo

Foto: EPA
Foto: EPA
Nekdanji trener slovenske reprezentance v smučarskih skokih Matjaž Zupan pravi, da se slovenski orli po tretjem mestu na ekipni tekmi zagotovo ne bodo ustavili.
Oglej si celoten članek

"Slovenska ekipa je med najmočnejšimi. Prepletajo se z Nemci, Avstrijci in Norvežani. Že od lanske sezone se vidi njihova moč. V novi sezoni se jim je pridružil še Jaka Hvala, ki je presenetil z visokim nivojem. Na zadnji moštveni tekmi se je videlo, da se lahko bojujejo celo za prvo mesto, a so tudi stopničke zelo obetavne pred nadaljevanjem sezone," pravi Matjaž Zupan in dodaja, da čeprav ekipa ni med najbolj izkušenimi, lahko nadaljuje ustaljene rezultate.

"Videti je, da se tekmovalci razvijajo, da se razvija tudi ekipa. Tudi če koga od izkušenejših ni zraven ali ni v formi, so zadaj mladi, ki lahko nadomestijo luknjo. To vsem daje moč in motivacijo, zato sem prepričan, da se bodo dobri rezultati ponavljali," pravi Zupan.

Nekdanji trener slovenskih orlov kot največjo pomanjkljivost vidi izkušnje, kar se je videlo tudi pri finalnem skoku Jake Hvala na posamični tekmi, ko je po prvi seriji vodil, v finalnem skoku pa pregorel v želji po zmagi in naredil edini slab skok na skakalnici: "Redkokateri mlad tekmovalec izkoristi tako priložnost. To mora vzeti kot stopnico za naprej."

Zupan dodaja, da so zadnji uspehi slovenskih skakalcev zagotovo nekoliko prestrašili konkurente, saj so nevarni tako ekipno kot v posamični konkurenci. Naš nekdaj odlični skakalec letos kot vodjo vidi Petra Prevca, za Hvalo pa pravi, da mu še ne smemo naložiti prevelikega bremena in mu moramo dati čas, da se privadi: "Hvala je izjemen talent, ima izjemne sposobnosti, a se mora določene stvari še naučiti na terenu. Peter je že bolj dozorel, zato lahko nadaljuje formo, ki jo je pokazal na poletih, ko je nesrečno padel. Takrat bi lahko tudi zmagal na tekmi svetovnega pokala. Menim, da je tudi letos na dobri poti, tako fizično kot psihično, prav tako pa tudi z dozdajšnjimi izkušnjami lahko naredi korak naprej.“

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.