Slovenskim orlom ni šlo po načrtih

Foto: Epa Robert Kranjec
Brez nedeljske tekme trije Slovenci.
Oglej si celoten članek

S kvalifikacijami se v poljski Wisli začel svetovni pokal v smučarskih skokih. Posamična tekma bo sicer na programu v nedeljo, tekmovalno pa se bo sezona začela v soboto ob 16. uri z ekipno tekmo.

V kvalifikacijah za nedeljsko tekmo se je od slovenskih orlov najbolj izkazal sedemnajstletni debitant Timi Zajc, ki je zasedel 17. mesto. Tik za njim se je uvrstil Tilen Bartol, nastop na prvi posamični preizkušnji sezone pa sta si zagotovila še Anže Semenič in Peter Prevc. Prvi je bil v kvalifikacijah 21., skupni zmagovalec sezone 2015/16 pa 24.

"Mislim, da sem s skoki kar upravičil naslov državnega prvaka. Upam, da bom v naslednjih dneh še stopnjeval svoje skoke. Na treningu sem skakal normalno, v kvalifikacijah pa sem bil malo živčen, ampak sem v odlični formi. Pristati na sneg je čisto drugače, nisem še navajen, a upam, da se čim hitreje privadim," je povedal Zajc.

Kot prvi, ki se ni uspel prebiti skozi kvalifikacije, je na 51. mestu končal Robert Kranjec, razočarala pa sta tudi Jurij Tepeš (67.) in Anže Lanišek (69.).

Z najboljšim občutkom se bo na tekmo podal Avstrijec Stefan Kraft, ki so se mu najbolj približali Nemec Stephan Leyhe, Japonec Junširo Kobajaši, Nemec Andreas Wellinger in domačin Kamil Stoch. Prvi favoriti za sobotno ekipno tekmo so Nemci, kar pet se jih je uvrstili v prvo deseterico, Poljaki imajo tri predstavnike med najboljšimi desetimi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.