Slovenskima šampionoma bo na Touru vendarle precej težje

Foto: Epa
Foto: Epa
Egan Bernal je razkril, da se kljub ugibanjem številnih medijev vendarle pripravlja na Tour.
Oglej si celoten članek

Kolumbijski kolesarski zvezdnik Egan Bernal (Ineos Grenadiers) je za domače medije, ki jih povzema kolesarski spletni portal Cyclingnews, sporočil, da se bo potegoval za drugo zmago na dirki po Franciji. Triindvajsetletnik je obenem razkril, da ima še naprej težave s hrbtenico.

Z vso silo Slovenski novinar udaril po Rogliču: "Primož, dovolj je! Dolžan si opravičilo!"

Zmagovalec Toura 2019 je letošnjo francosko pentljo končal predčasno po 16. etapi, potem ko se zaradi težav s hrbtom ni mogel kosati s slovenskima zvezdnikoma Tadejem Pogačarjem in Primožem Rogličem, ki sta na koncu zasedla prvi mesti.

Foto: Epa Bernal in Roglič

Bernalu so diagnosticirali skoliozo, mladi kolesar pa je priznal, da v zadnjem času sicer kolesari brez bolečin, a da bo okrevanje dolgo. Vseeno je prepričan, da bo startal na Touru, ki ostaja njegov veliki cilj za prihajajočo sezono.

"Vnetje bo počasi preteklost. Že nekaj dni poganjam pedala brez bolečin, a vem, da bo okrevanje trajalo še nekaj časa. Resnica je, da se pripravljam na Tour, na najbolj pomembno dirko na svetu," je za Noticias Caracol dejal športnik leta v domači regiji Zipaquira.

Foto: Profimedia Egan Bernal

Najprej bo v sezoni dirkal na kolumbijskem državnem prvenstvu v februarju, za prve mesece sezone 2021 pa njegov program ostaja odprt. Večkrat je v preteklosti Bernal razlagal, da si želi nastopiti na dirki po Italiji, a ker organizatorji naslednje izdaje Gira še niso sporočili trase za majsko tekmovanje, to vprašanje ostaja odprto.

V letu 2021 poleg Toura načrtuje še nastop na olimpijskih igrah v Tokiu, ki se bodo za kolesarje začele vsega teden dni po koncu francoske pentlje.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.