Šport
38623 ogledov

Slovenski novinar udaril po Rogliču: "Primož, dovolj je! Dolžan si opravičilo!"

Tadej Pogačar vs Primož Roglič Profimedia
Novinar športnega dnevnika Ekipa24 si je tokrat za svoj cilj izbral velikega slovenskega šampiona, Primoža Rogliča.

Leto 2020 je bilo resnično nekaj posebnega. Že dolgo ni kakšno izmed let prineslo toliko gorja, a hkrati toliko neverjetnih uspehov ter lepih trenutkov, kot jih je ponudilo prav to nesrečno leto 2020.

A medtem ko večina Slovenije slavi neverjetne uspehe slovenskih športnikov, ki so v letu 2020 osvojili dve izmed treh največjih kolesarskih dirk na svetu, slavili naslov svetovnega prvaka motociklističnem razredu MXGP ter poniževali nasprotnike v košarki na drugi strani strani Atlantika in še bi lahko našteval, so tu spet drugi, ki v podobnih uspehih ne najdejo zadovoljstva, temveč zgolj iščejo nove škandale ter kako bi sprli ljudi med sabo.

Namesto da bi uživali v letu, ko sta bila naša kolesarska dragulja najboljša na svetu, saj sta slavila tako na Dirki po Franciji, kot na Dirki po Španiji, obenem pa sta temu dodala še zmago na kolesarskem spomeniku Liege-Bastogne-Liege in sta čvrsto zasedla prvi mesti na mednarodni kolesarski lestvici, se ponovno najdejo nekateri, ki poizkušajo iz slovenske športne pravljice narediti škandal ter čim bolj očrniti naše junake.

Novinar športnega dnevnika Ekipa24 Andrej Miljković je tako ob zaključku leta z vso silo udaril po slovenskem kolesarskem šampionu Primožu Rogliču s člankom poimenovanem "Primož,DOVOLJ JE, Tadeju dolguješ OPRAVIČILO!"

Tadej Pogačar vs Primož Roglič | Avtor: Profimedia Profimedia

Avtor članka tako začne z izpovedjo, kako se je čutil dolžnega in se tudi je opravičil Tadeju Pogačarju, ker s(m)o njegovi kolegi iz Društva športnih novinarjev Slovenije podelili nagrado za športnika leta Rogliču in ne zmagovalcu največje kolesarske preizkušnje vseh časov.

"Kot znamo le na teh prostorih večnih delitev in kolobocij, se nam je nekako posrečilo še enkrat pokazati, da smo na sončni strani Alp vedno imeli malce rajši tragedije trpečih skoraj zmagovalcev kot velika jajca šampionov," je zapisal Miljković, preden se je sicer primarno nogometni športni novinar spravil naštevati "dejstva", zakaj Rogličevi dosežki v minuli sezoni niso primerljivi s Pogačarjevo zmago.

Potem ko se je obregnil na izbor svojih slovenskih kolegov, se je Miljković spravil še na podeljevalce nagrade Zlato kolo, ki so Rogliča izbrali za najboljšega kolesarja minule sezone: "Ne vem, kakšni kompleksi in travme preganjajo ljudi, ki so podeljevali zlato kolo," je udaril po največjih kolesarskih strokovnjakih na svetu.

Ko pa je avtor članka končal z opisom nepravičega izbora za Športnika leta, kjer je večina njegovih kolegov, ki dosti podrobneje in dalj časa spremljajo kolesarstvo, "škandalozno" ter z veliko večino izbrala Rogliča, je prišel na vrsto del, kjer je Rogliča javno pozval, da se mora opravičiti svojemu mlajšemu kolegu.

roglič pogačar | Avtor: Epa Epa

"Če sem se tedaj ugriznil v jezik, se zdaj nisem mogel. Predvsem pa se nisem mogel zato, ker sem trdno prepričan, da Pogačarju zdaj opravičilo dolguje tudi Roglič. In to veliko opravičilo," je poudaril Miljković.

Avtor članka je nato Rogliča obtožil za svoje obnašanje ob porazu na Dirki po Franciji. Potem ko je navdušil praktično ves svet, saj je v trenutku svojega največjega poraza, ko je bil zagotovo prepričan, da je Tour že njegov, prvi pristopil do Pogačarja in mu športno čestital, čeprav se je v tem trenutku počutil, kot da se mu podira svet, to očitno ni bilo dovolj.

"Morda bi lahko Roglič v tistih norih dneh ekstremnih pariških čustev kaj naredil drugače in izrekel kakšno drugačno besedo, da bi vse skupaj delovalo manj nadrealistično," je začel Miljković, ki se je mimogrede obregnil še ob svoje kolege na RTV Slovenija, ki so ustvarili takšno "Dajmo Roglič!" klimo s svojim dokumentarnim filmom o pripravah Kisovčana na dirko vseh dirk.

Avtor članka nato nadaljuje z obtožbami, da je RTV Slovenija podpirala Rogliča ter skupaj s Primožem ustvarila vzdušje, da si Pogačar zmage ni zaslužil ter bi se jo moral sramovati.

Tadej Pogačar vs Primož Roglič | Avtor: Profimedia Profimedia

"Da, te malenkosti bi bile lahko drugačne in tudi v poznejših tednih bi se Roglič nekajkrat lahko oglasil, ko je bilo iz takih in drugačnih virov mogoče zaslediti razne neumnosti in ko je celo Pogačar v tujih medijih razlagal o tem, da so ga dosegle zmerljivke, grozeča sporočila, obtožbe. Ker je premagal Slovenca. Slovenec."

"A ni ostalo pri tem. Ne, ni. Ko so pretekli konec tedna na Nizozemskem objavili dokumentarni film o zakulisju Toura z zornega kota ekipe Jumbo-Visma in ko so glavni poudarki odjeknili po vsem svetu, ni moglo ostati pri tem," se je Miljković končno lotil tega tako spornega filmčka Rogličeve Jumbo-Visme, ki je prikazovala dogajanje izza zaves tekom Dirke po Franciji.

Avtorja članka je namreč zmotilo, da so se kolesarji Rogličeve ekipe v prostem času pogovarjali o dirki ter o tem, da bi lahko Pogačarja premagali, če bi ga pravočasno vzeli kot dovolj resno grožnjo. Kljub temu da se s tem strinja praktično ves svet, saj je vsem poznavalcem kolesarstva jasno, da je brez prave ekipe skoraj nemogoče zmagati Dirko po Franciji ter da je imel Pogačar ob neverjetnih predstavah tudi kanček sreče, da ga Jumbo-Visma ni štela med glavne konkurente.

Ves svet je videl, da je UAE Emirates sestavila precej skromno ekipo, kjer je v zadnjih sezonah katastrofalni Fabio Aru odpadel po vsega nekaj etapah, poškodoval pa se je tudi Davide Formolo, ki bi moral biti ob Janu Polancu, ki je praktično edini opravil svoje delo, glavni pomočnik Pogačarju. Ravno zaradi tega je Pogačarjeva zmaga še toliko večja, saj mu je vse skupaj uspelo brez pravih pomočnikov. A očitno tega Jumbo-Visma pač ne bi smela izreči na glas?

Wout Van Aert in Primož Roglič | Avtor: Profimedia Profimedia

Miljkovića nato še zmoti nejevera Rogliča in njegovih sotekmovalcev, potem ko jih je Pogačar potolkel na odločilni etapi s ciljem na Le Planche des Belles Filles. "Mojemu sodu je v tej celotni zgodbi norega (tako in drugače) slovenskega kolesarskega leta 2020 dno izbila opazka Rogličeve desne roke Toma Dumoulina, ki se čudi, da ga je za tako zelo veliko prehitel nekdo, ki na kolesu sedi kot rudar. Čeprav nisem ekspert za nizozemske metafore, mi vse skupaj zveni kot kar huda žalitev in kot tako so jo sprejeli vsi relevantni svetovni mediji. Huda žalitev, ob kateri pa je vsega dovolj. In preveč."

Primož Roglič Opravičilo avtorja Šport Opravičujemo se za napako v članku Slovenski novinar udaril po Rogliču

"Zagotovo bi se moral od Dumoulinove žalitve ograditi. Najmanj od nje, če ne še od česa, kar se je zgodilo od tistega kronometra dalje. Ograditi in se zanjo opravičiti vsaj v svojem imenu. Najmanj zanjo, če ne še za kaj. Morda je zmagovalca velikega, z ničimer niti malo primerljivega Toura že poklical, se distanciral in se opravičil osebno. Vsekakor pa bi to moral storiti tudi javno. Čudi me, da še ni. In bom skrajno razočaran, če tega ne bo naredil nikoli." je zaključil novinar, ki udarja po Primožu, ker je dovolil, da se je Slovenija v času Toura razdelila na "Primoževe" in "Tadejeve", a obenem s podobnimi članki največ razdora povzroča prav sam.

Ali je resnično Roglič tisti, ki bi se moral komu opravičiti?

Celoten članek si lahko preberete na straneh Ekipe24.

Komentarjev 26
  • munja 17:15 01.januar 2021.

    Pa kdo je ta milković, ali sploh ve, kje živi?? Ali ve, kaj je to šport, kaj so zmage, kaj je športno obnašanje ipd, - po vsem zapisanem očitno ne!!

  • alojz98 09:01 01.januar 2021.

    Kkjhhgghuiijjjjjhhhhjj

  • alojz98 08:58 01.januar 2021.

    Katastrofa od .novodobnih pisunov

Sorodne novice