Šport
1376 ogledov

Motorist trčil v člana Pogačajeve ekipe, že nosilca rožnate majice

Valerio Conti
Še ena prometna nesreča znanih kolesarjev.

Pred dnevi je neljubo srečanje z ostalimi udeleženci prometa doživel kolesar ekipe EF Pro Cycling Ruben Guerreiro, ki je na Giru osvojil modro majico za najboljšega kolesarja na gorskih ciljih, tokrat pa jo je skupil nekdanji nosilec rožnate majice na dirki po Italiji Valerio Conti. Tudi on je utrpel poškodbo ključnice.

V Italijana je od zadaj priletel motorist in ga potisnil v zid v bližini kolesarjevega doma v Monaku. Conti, član ekipe UAE Team Emirates za katero tekmujeta tudi Tadej Pogačar in Jan Polanc, bo brez treninga na cesti ostal vsaj tri tedne. Conti je treniral sam, ob cesti pa ga je na tleh našel drug kolesar, ki se je vozil mimo in poklical mimo in poklical reševalce.

"Rentgenski pregled v bolnišnici v Nici je pokazal izpah druge stopnje ključnice," je dejal zdravnik ekipe UAE Michele De Grandi. "Odločeno je bilo, da operacija ne bo potrebna. Valerio bo s cest odsoten tri tedne, čez nekaj dni bo sicer lahko začel z vadbo v zaprtem prostoru," je še dodal zdravnik.

Ruben Guerreiro Nesreča Šport Na Giru osvojil majico, zdaj ga je zbil avto

Sedemindvajsetletni kolesar bo sicer v letu 2021 odvozil že svojo osmo sezono v moštvu UAE, leta 2014 je postal profesionalec v predhodnici omenjenega moštva - Lampreju. Doslej je zabeležil štiri zmage na dirkah svetovne serije, med drugim na etapi Vuelte leta 2016.

Leta 2019 je na Giru šest dni nosil rožnato majico. To je v šesti etapi odvzel Primožu Rogliču, po 11. pa predal moštvenemu kolegu Polancu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.