"Ta trenutek sploh ne želim govoriti o tenisu"

Foto: Profimedia Novak Đoković
Nekdanja številka ena svetovnega tenisa Novak Đoković je ostala brez uvrstitve v polfinale op Francije.
Oglej si celoten članek

Italijan Marco Cecchinato je v četrtfinalu odprtega teniškega prvenstva Francije v Parizu presenetljivo izločil nekdanjega prvega igralca sveta Srba Novaka Đokovića. Italijanski teniški igralec je zmagal s 6:3, 7:6 (4), 1:6, 7:6 (11). Petindvajsetletni Sicilijanec Cecchinato je dobil uvodna niza proti Đokoviću in Srb je moral reševati svojo kožo v nadaljevanju, kar pa mu ni uspelo, četudi je gladko dobil tretji niz.

Tako kot drugi se je tudi četrti končal šele v podaljšani igri četudi je Đoković vodil že s 5:2. V pravi drami je Italijan prvi dobil priložnost za zmago. Đoković se je rešil in imel sam tri možnosti za izenačenje v nizih, kar pa je bilo tudi konec njegovih priložnosti za preobrat. Cecchinato je v zaključku izkoristil tretjo zaporedno zaključno žogico v sami končnici in se veselil uspeha po 24 odigranih točkah podaljšane igre.

"Ne vem, če bom igral na travi. Ta trenutek sploh ne želim govoriti o tenisu," je bil po senzacionalnem porazu proti 72. igralcu svetovne lestvice razočaran dvanajstkratni zmagovalec grand slamov Đokovič in s tem naznanil možnost, da ga mogoče ne bo v Wimbledonu. Klonil je proti igralcu, ki pred letošnjim turnirjem v francoski prestolnici na velikih slamih še nikoli ni prišel v drugi krog.

V polfinalu bo proti Italijanu zaigral Avstrijec Dominic Thiem, ki je s 6:4, 6:2, 6:1 odpravil nekoliko poškodovanega drugega nosilca Alexandra Zvereva iz Nemčije. Thiem si je sicer še tretjič zapored priboril polfinale na grand slamu v francoski prestolnic. Zverev je po uri in 50 minutah z bolečinami v levi stegenski mišici končal letošnji turnir. Bil je tudi izmučen, saj je pred tem tem dobil tri dvoboje zaporedoma po petih nizih.

V ženski konkurenci se bosta v četrtkovem polfinalu pomerili lanski finalisti odprtega prvenstva ZDA, saj se bosta za preboj v finale udarili Američanki Sloane Stephens in Madison Keys. Slednja je v četrtfinalu s 7:6 (5) in 6:4 premagala Kazahstanko Julijo Putincevo, Stephensova pa je s 6:3 in 6:1 izločila Rusinjo Darijo Kasatkino.

Stop za Slovenki

Katarina Srebotnik je v polfinalu mešanih dvojic skupaj z Mehičanom Santiagom Gonzalesom izpadla v polfinalu. Po uri in minuti igre sta si finale zagotovila Kanadčanka Gabriela Dabrowski in Hrvat Mate Pavić, prva nosilca, ki sta slavila s 6:4 in 6:4.

Andreja Klepač pa je s Španko Mario Jose Martinez, bili sta tretji nosilki ženskih dvojic, izpadla v četrtfinalu. S 6:3 in 6:3 sta po uri in 12 minutah slavili Čehinji Barbora Krejčikova in Katerina Siniakova, šesti nosilki.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.