Slovo izjemne atletinje, dvakratne olimpijske prvakinje

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Dvakratna olimpijska prvakinja Adamsova je končala kariero.
Oglej si celoten članek

Novozelandska atletinja Valerie Adams, dvakratna olimpijska prvakinja v suvanju krogle, je končala kariero, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Sedemintridesetletna Adamsova, ki je dolgo prevladovala v suvanju krogle, na vrhuncu kariere je bila med letoma 2010 in 2014 neporažena na rekordnih 56 mednarodnih tekmah, je olimpijsko zlato osvojila v Pekingu 2008 in Londonu 2012, bila pa je še srebrna v Rio de Janeiru 2016 in bronasta lani v Tokiu.

Foto: Profimedia Valerie Adams

Ob tem ima še štiri naslove svetovne prvakinje, štiri naslove dvoranske svetovne prvakinje in tri zlata odličja z iger Commonwealtha. Po lanskih OI v Tokiu je dejala, da se upokojitev zdi primerna možnost, zdaj pa je to udejanjila.

Adamsova je v ženskem suvanju krogle izstopala tudi po svojih 193 centimetrih telesne višine in 120 kilogramih, to pa je pripisala staršema.

Njena mati Lilika Ngauamo je bila s pacifiškega otoka Tonga, ki je znan po igralcih ragbija, oče Sid pa je bil pri angleški mornarici, v višino je meril kar 213 centimetrov, s petimi ženskami je imel kar 18 otrok. Najmlajši iz te široke družine, Steven Adams, je košarkar v ligi NBA, kjer kot 211 centimetrov visoki center igra za Memphis Grizzlies.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.