Šport
864 ogledov

Slovo izjemne atletinje, dvakratne olimpijske prvakinje

Valerie Adams Profimedia
Dvakratna olimpijska prvakinja Adamsova je končala kariero.

Novozelandska atletinja Valerie Adams, dvakratna olimpijska prvakinja v suvanju krogle, je končala kariero, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Sedemintridesetletna Adamsova, ki je dolgo prevladovala v suvanju krogle, na vrhuncu kariere je bila med letoma 2010 in 2014 neporažena na rekordnih 56 mednarodnih tekmah, je olimpijsko zlato osvojila v Pekingu 2008 in Londonu 2012, bila pa je še srebrna v Rio de Janeiru 2016 in bronasta lani v Tokiu.

Valerie Adams | Avtor: Profimedia Profimedia

Ob tem ima še štiri naslove svetovne prvakinje, štiri naslove dvoranske svetovne prvakinje in tri zlata odličja z iger Commonwealtha. Po lanskih OI v Tokiu je dejala, da se upokojitev zdi primerna možnost, zdaj pa je to udejanjila.

Adamsova je v ženskem suvanju krogle izstopala tudi po svojih 193 centimetrih telesne višine in 120 kilogramih, to pa je pripisala staršema.

Njena mati Lilika Ngauamo je bila s pacifiškega otoka Tonga, ki je znan po igralcih ragbija, oče Sid pa je bil pri angleški mornarici, v višino je meril kar 213 centimetrov, s petimi ženskami je imel kar 18 otrok. Najmlajši iz te široke družine, Steven Adams, je košarkar v ligi NBA, kjer kot 211 centimetrov visoki center igra za Memphis Grizzlies.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice