Slovo rimskega kralja

Foto: EPA Francesco Totti Foto: EPA Francesco Totti Foto: EPA Francesco Totti Foto: EPA Francesco Totti Foto: EPA Francesco Totti Foto: EPA Francesco Totti Foto: EPA Francesco Totti Foto: EPA Francesco Totti Foto: EPA Francesco Totti Foto: EPA Francesco Totti Foto: EPA Francesco Totti Foto: EPA Francesco Totti Foto: EPA Francesco Totti
Legendarni italijanski nogometaš Francesco Totti je danes odigral zadnjo tekmo za svoj edini klub Romo v bogati karieri. Končal jo je na današnji prvenstveni tekmi serie A proti Genoi, ki jo je rimska ekipa dobila s 3:2.
Oglej si celoten članek

A morda konec kariere pri Romi še ne pomeni tudi konca kariere v nogometu. Štiridesetletni napadalec je bil v karieri zvest le temu klubu, a je pred dnevi namignil, da morda nogometnih čevljev še ne bo odložil v kot.

Pri Romi bi sicer raje videli, da se kariera Tottija konča tako, kot je potekala od leta 1993 in da se ne bi preselil v kakšno drugo sredino. V klubu so mu tudi že našli novo delovno mesto, športni direktor Rome Monchi je prepričan, da bo uspešen tudi v strokovnem kadru rimske zasedbe.

Današnja tekma z Genoo je bila Tottijeva 619. v serie A. Prvi ekipi rumeno-rdečih se je pridružil v sezoni 1992/93 in debitiral 16. marca 1993. V elitni italijanski ligi je dosegel 250 zadetkov, skupno pa 307 golov in 123 asistenc v 25 sezonah. Leta 2001 je bil italijanski prvak, ima pa še dve pokalni lovoriki in dve superpokalni.

Današnja zmaga, Rimljani so jo dosegli v 89. minuti z golom Diega Pellegrija, pa pomeni tudi, da je Roma ubranila drugo mesto na lestvici za Juventusom in s tem neposredno uvrstitev v ligo prvakov. Tokrat je bil olimpijski stadion v Rimu prvič v zadnjih mesecih povsem poln, Tottija, ki je v igro vstopil v drugem polčasu, je prišlo ob odhodu med legende pozdravit 70.000 navijačev.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.