Šport > Nogomet
59 ogledov

Slovo rimskega kralja

Francesco Totti
1/13
EPA
Legendarni italijanski nogometaš Francesco Totti je danes odigral zadnjo tekmo za svoj edini klub Romo v bogati karieri. Končal jo je na današnji prvenstveni tekmi serie A proti Genoi, ki jo je rimska ekipa dobila s 3:2.

A morda konec kariere pri Romi še ne pomeni tudi konca kariere v nogometu. Štiridesetletni napadalec je bil v karieri zvest le temu klubu, a je pred dnevi namignil, da morda nogometnih čevljev še ne bo odložil v kot.

Pri Romi bi sicer raje videli, da se kariera Tottija konča tako, kot je potekala od leta 1993 in da se ne bi preselil v kakšno drugo sredino. V klubu so mu tudi že našli novo delovno mesto, športni direktor Rome Monchi je prepričan, da bo uspešen tudi v strokovnem kadru rimske zasedbe.

Današnja tekma z Genoo je bila Tottijeva 619. v serie A. Prvi ekipi rumeno-rdečih se je pridružil v sezoni 1992/93 in debitiral 16. marca 1993. V elitni italijanski ligi je dosegel 250 zadetkov, skupno pa 307 golov in 123 asistenc v 25 sezonah. Leta 2001 je bil italijanski prvak, ima pa še dve pokalni lovoriki in dve superpokalni.

Današnja zmaga, Rimljani so jo dosegli v 89. minuti z golom Diega Pellegrija, pa pomeni tudi, da je Roma ubranila drugo mesto na lestvici za Juventusom in s tem neposredno uvrstitev v ligo prvakov. Tokrat je bil olimpijski stadion v Rimu prvič v zadnjih mesecih povsem poln, Tottija, ki je v igro vstopil v drugem polčasu, je prišlo ob odhodu med legende pozdravit 70.000 navijačev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.