Slovo velikana moto športa: preminil nekdanji voznik Formule 1 in lastnik moštva

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Umrl je nekdanji dirkač F1 Adrian Campos.
Oglej si celoten članek

Pri 60 letih je v domovini za posledicami srčne bolezni v sredo umrl nekdanji španski dirkač formule 1 Adrian Campos, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina. V F1 je Campos v letih 1987 in 1988 zbral 21 nastopov na velikih nagradah za Minardi, točk pa ni osvojil.

Po koncu dirkaške kariere, v kateri je nastopil tudi na dirki 24 ur Le Mansa leta 1997, je ustanovil moštvo Campos Racing, ki je bilo med drugim dejavno v formuli 2 in 3.

Leta 2010 je bilo njegovo moštvo blizu vstopa v F1, a je nato zaradi finančnih težav Campos nastopanje med elito motošporta odpovedal.

Leta 1999 je za njegovo ekipo v evropski seriji dirkal tudi zvezdniški rojak Fernando Alonso.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.